• player laden...

Stadsopera Trijn houdt open huis: componist Bob Zimmerman en tekstschrijver Ruben Van Gogh vertellen je over Trijn, waar de opera over gaat en hoe ze er met z’n allen aan werken. Je kan hen vragen stellen, en van 16:00-17:00 kan je de repetitie met de solisten en het koor meemaken.

Utrecht krijgt een eigen opera! De stadsopera Trijn vertelt het verhaal van de Utrechtse heldin Trijn van Leemput, die in 1577 met een groep vrouwen het kasteel op het Vredenburg bestormde. In juni wordt haar verhaal vier keer als opera uitgevoerd in de Grote Zaal van TivoliVredenburg.

Meer dan 200 Utrechtse zangers, muzikanten en kinderen repeteren sinds september de muziek van componist Bob Zimmerman en leren de teksten van dichter Ruben van Gogh. De repetities zijn overal in de stad, maar als iedereen bij elkaar komt om te repeteren is ZIMIHC theater Stefanus hun plek.

Kom je luisteren en kijken? Ze bieden je de kans alvast een stukje van de opera mee te maken, te horen wat het verhaal van Trijn nu eigenlijk is en met de componist en tekstschrijver te spreken.

Aanmelden is niet verplicht, maar wel mogelijk via info@eenpunt6.nl. Er wordt dan een plek voor je gereserveerd.

Ook interessant