Op 12 september 2018 vond de laatste repetitie van de voorstelling ‘Under the Horizon’ plaats in ZIMIHC theater Zuilen.

Under the Horizon

Het Nederlands Kamerkoor en ZIMIHC nodigden koren, zangers en dirigenten uit Utrecht uit voor een kijkje achter de schermen bij de productie van Under the Horizon in ZIMIHC theater Zuilen.

Deze nieuwe voorstelling was het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen choreograaf Huang Yi, die de wereld verbaasde door te dansen met een robot; het audiovisuele genie Ryoichi Kurokawa; en de zestien zangers van het Nederlands Kamerkoor, die de puurheid van de menselijke stem volledig in de voorstelling verweefden.

Repetities

Op 12 september 2018 vond de laatste repetitie in ZIMIHC plaats. Daarna vertrok het gezelschap voor de laatste week repeteren naar Theater de Flint in Amersfoort. Het was een unieke kans om te zien hoe het Nederlands Kamerkoor in een interdisciplinair repetitieproces te werk gaat.

Programma

Nadat Martine Spanjers de bezoekers welkom heette, hield Tido Visser van het Nederlands Kamerkoor een inleiding. Daarna vond de generale repetitie plaats. Achteraf was er nog gelegenheid om vragen te stellen aan een van de zangers.

Ook interessant