Wil jij graag meer leren over Hiphop of Waacking? Meld je dan snel aan! Er zijn workshops voor beginners en gevorderden.

Tijdens de workshop wordt er aandacht besteed aan freestyle/improvisatie. Freestyle betekent dat de danser ter plekke keuzes maakt in zijn/haar dans over welke bewegingen gedanst gaan worden op dat moment (het tegenovergestelde van choreografie).

Elke dansstijl kent bepaalde basistechnieken die de stijl kenmerken. Met deze technieken leer je de taal spreken binnen de dansstijl. Voor hiphop zijn dit basics als: bounce, groove, rock and flow, maar bijvoorbeeld ook ‘party grooves’, wat vroeger veel gedanst werd in de clubs.

Tijdens de freestyle workshop gaan we dieper in op de geschiedenis, hoe je de dans technieken kunt gebruiken in je dans, hoe je ze eigen kunt maken en wat je allemaal kunt doen met de muziek!

NEW GEN TAKEOVER

Tijdens de NEW GEN TAKEOVER kun je de aankomende maanden verschillende dansworkshops volgen van de nieuwe generatie Utrechtse dansdocenten. Het initiatief van 030 STREET en ZIMIHC theater Zuilen biedt de studerende en afgestudeerde dansdocenten uit Utrecht een plek om te ontwikkelen in het werkveld. De weg naar het worden van een professional zit hem ten slotte in het opdoen van ervaring!

De dansworkshops zijn bedoeld voor jongeren (vanaf 12 jaar) die meer willen leren over dans, en geïnteresseerd zijn in freestyle/improvisatie!

Alle events in deze serie

25 mei: Hip-hop workshop van Carlo Simons (voor beginners)
12 juli: Waacking workshop van Beau Andreas (voor beginners)
26 juli: Waacking workshop van Beau Andreas (voor gevorderden)
28 augustus: 030 STREET Allstyle Battle

Ook interessant