In ZIMIHC theater Stefanus streden zeven Utrechtse koren om de vraag: wie is in 2018 het beste koor van Utrecht?

Beste Koor van Utrecht 2018

Zaterdag 17 februari 2018 streden in ZIMIHC theater Stefanus zeven Utrechtse koren om de titel “Beste Koor van Utrecht 2018”. Die dag organiseerde het Nederlands Koorfestival (NKF) samen met ZIMIHC de eerste editie van de Provinciale Korencompetitie voor Utrecht. De competitie vormde tevens de opmaat voor de Nationale NKF Finale, waar alle provinciale winnaars streden om de nationale titel “Koor van Het Jaar 2018”.

Zeven Utrechtse koren streden om de eretitel. Daarmee beloofde het korenfestival in Utrecht een gevarieerd feest voor koorliefhebbers te worden. Van popkoor tot klassiek, de variatie in stijlen was groot. Onder leiding van voorzitter John Damsma beoordeelde een professionele jury ieder koor op tien objectieve criteria. Het koor met het hoogste aantal punten mocht zich twee jaar lang “Beste Koor van Utrecht” noemen. Ook won het een directe plaatsing aan de Nationale NKF Finale 2018 op 2 juni 2018 in Hengelo.

NFK Publieksfavoriet van Utrecht

Ook het aanwezige publiek mocht een stem uitbrengen voor de NKF Publieksprijs Utrecht 2018. De winnaar van deze prijs mocht zich twee jaar lang “NKF Publieksfavoriet van Utrecht” noemen. De hoogst beoordeelde NKF Publieksprijswinnaar van alle provinciale competities verdiende tevens een plaatsing voor de Nationale NKF Finale 2018. Daarmee had het publiek een belangrijke stem in de grootste korencompetitie van Nederland.

Uitslag

Bravour (o.l.v. Yo Brouwer) won zowel de titel “Beste Koor van Utrecht 2018” als de “NKF Publieksprijs Utrecht 2018”.

Bravour240
Zwingin239
The Tobin Singing Society222,5
ROM Koor222
Lake District Sound209,5
Prestige Amersfoort185

Ook interessant