• player laden...

Winnen is natuurlijk leuk, maar meedoen is het allerleukst bij het Nederlands Koorfestival (NKF).

Het Nederlands Koor Festival is al meer dan 50 jaar de belangrijkste nationale competitie voor amateurkoren. Voor koren met ambitie en de wil om te leren. Mét de drive om het beste uit elkaar te halen.

Bij de 12 Provinciale Koorfestivals van het NKF ligt het accent op ontmoetingsplaats voor koren, dirigenten en hun publiek. Het zijn allemaal zelfstandige festivals waar koren uit de eigen provincies met elkaar op het podium staan en een professionele terugkoppeling krijgen waar ze gericht aan de slag kunnen. Scoor je hoog? Dan kom je in aanmerking voor de Nationale NKF Finale Competitie.

Je krijgt als koor de allerbeste objectieve terugkoppeling die je kunt wensen in de officiële NKF-Beoordeling van een vakkundige jury bestaande uit topprofessionals. Maar tijdens de competities ontmoet je vooral ook veel andere koren die het beste van zichzelf laten horen. Zo leer je nóg meer van elkaars uitvoeringen!

De beste koren van alle Nederlandse provincies met de hoogste NKF-Beoordeling van de vakjury worden uitgenodigd om vervolgens kostenloos deel te nemen aan de Nationale NKF Finale op 6 juni 2020.

Ook interessant