• player laden...

Deze voorronde van het Nederlands Koorfestival is wegens de maatregelen rondom het Coronavirus afgelast.

 

Winnen is natuurlijk leuk, maar meedoen is het allerleukst bij het Nederlands Koorfestival (NKF).

Deze Utrechtse voorronde is één van de 12 Provinciale Koorfestivals van het NKF. Hier  ligt het accent op het bieden van ontmoetingsplaats voor koren, dirigenten en hun publiek. Het zijn allemaal zelfstandige festivals waar koren uit de eigen provincies met elkaar op het podium staan en een professionele terugkoppeling krijgen waar ze gericht mee aan de slag kunnen.

Beoordeling
Je krijgt als koor de allerbeste objectieve terugkoppeling die je kunt wensen in de officiële NKF-Beoordeling van een vakkundige jury bestaande uit topprofessionals. Maar tijdens de competities ontmoet je vooral ook veel andere koren die het beste van zichzelf laten horen. Zo leer je nóg meer van elkaars uitvoeringen!

Scoor je hoog? Dan kom je in aanmerking voor de Nationale NKF Finale Competitie. De beste koren van alle Nederlandse provincies met de hoogste NKF-Beoordeling van de vakjury worden uitgenodigd om vervolgens kosteloos deel te nemen aan de Nationale Finale van het NKF op 6 juni 2020.

Aanmelden

Aanmelden voor het festival doe je via de website van het NKF.

Nederlands Koorfestival
Het Nederlands Koorfestival is al meer dan 50 jaar de belangrijkste nationale competitie voor amateurkoren. Voor koren met ambitie en de wil om te leren. Mét de drive om het beste uit elkaar te halen.

Utrecht Zingt
Deze provinciale voorronde van het NKF wordt ondersteund door ZIMIHC vanuit het programma Utrecht Zingt, een programma om het samen zingen in Utrecht te promoten en te ondersteunen.

Ook interessant