Tijdens het Componistenweekend presenteren alle kandidaten van de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) hun creaties aan een jury en het publiek.

De (piep)jonge muzikanten, die door de Showcases van de jaarlijkse compositiewedstrijd zijn gekomen, presenteren in dit weekend hun composities die ze in de afgelopen weken hebben bewerkt met hulp van ervaren arrangeurs. Hoe klinken deze stukken in de nieuwe bewerking voor het NBE? Wie gaan er door naar de Finale en wie staan er vervolgens op 1 januari 2024 met de Blazers op het podium van Het Concertgebouw in Amsterdam?

Jullie horen het tijdens de feestelijke concerten dit weekend in ZIMIHC theater Zuilen. Na afloop van elk concert bepaalt de jury, bestaande uit het voltallige NBE én de arrangeurs, wie er doorgaan naar de Finale op zondag 17 december in TivoliVredenburg in Utrecht.

Tickets

Toegang tot beide dagen is gratis, maar een gratis ticket bestellen is wel verplicht. Bestellen doe je via de “Bestel tickets” knop.

Programma

Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt. Houd deze pagina in de gaten!

Compositiewedstrijd ‘Op weg naar het Nieuwjaarsconcert’

Al vele jaren bewijst de compositiewedstrijd ‘Op weg naar het Nieuwjaarsconcert’ haar kracht, en fungeert het als springplank voor jong componeertalent in Nederland.

Maar meedoen is nog veel meer: je fantasie volgen, muziek maken, spelen en presenteren, samenwerken met professionele musici, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen over jezelf ontdekken en de sfeer en de opwinding rondom een prachtig muzikaal evenement meemaken. En om het allerbelangrijkste niet te vergeten: plezier hebben in creëren en daarmee uiting geven aan jouw eigen ideeën.

Ook interessant