Voor deze Muziekproeverij hebben wij een wachtlijst gemaakt. Wil je graag op deze wachtlijst komen? Vul dan dit formulier in. Je bent natuurlijk ook van harte welkom bij de Muziekproeverij op 25 november. Ook voor deze proeverij dien je een gratis ticket te reserveren.

Muziekproeverij
ZIMIHC presenteert in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor (NKK) de Muziekproeverij. Bij elke editie staat één concert van het NKK centraal. Met livemuziek, bandopnames, lezingen of verhalen laat de Muziekproeverij zien en horen om welke muziek het gaat (meedoen mag!). Deze keer in de Muziekproeverij: Di Lasso’s  tranen van Petrus.

Een apostel. Een volgzame leerling van Jezus. Misschien wel de trouwste van alle. Toch verloochent hij Jezus. Hoe moet hij zich gevoeld hebben? Onmachtig? Schuldig? Eenzaam? Orlando di Lasso, een van de grootste componisten uit de Renaissance, raakt aan de essentie van het verdriet en de strijd van Petrus, in zijn 50 minuten durende madrigaalcyclus Lagrime di San Pietro. De tranen van Petrus is een semi-geënsceneerde uitvoering van dit muzikale meesterwerk, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning. Terwijl Petrus afgezonderd is van de rest van zijn wereld, worden zangers en dansers tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel. Welk ideaal houdt stand in de innerlijke strijd van de van nature zwakke en angstige mens?

Reserveren
Het concert is gratis te bezoeken. Wel willen we je vragen om van tevoren te reserveren door middel van een gratis ticket via de ticketlink te bestellen.

Let op
Deze Muziekproeverij wordt in de avond georganiseerd en wijkt daarmee af van eerdere tijdstippen. 

Ook interessant