Het Franse chanson als inspiratiebron voor een concert waar je rode oortjes van krijgt. Leer er alles over in deze Muziekproeverij!

Muziekproeverij

ZIMIHC presenteert in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor (NKK) een Muziekproeverij. Bij elke editie staat één concert van het Nederlands Kamerkoor centraal. Met livemuziek, bandopnames, lezingen of verhalen laat de Muziekproeverij zien en horen om welke muziek het gaat (meedoen mag!).

Nederlandse Kamerkoor zingt Franse chansons

In het Franse chanson namen componisten al in de 13e eeuw geen blad voor de mond. Zelfs anno nu krijgen we rode oortjes van de teksten uit de late Middeleeuwen en vroege Renaissance.

In dit concert van het Nederlands Kamerkoor neemt Paul van Nevel het publiek mee in een wereld waarin de schoonheid van de muziek en de verlokkingen van het lichaam om voorrang strijden.

De bekende Vlaamse schrijver Luuk Gruwez draagt de teksten in eigen vertaling voor. Kortom, een programma om duimen, vingers en geliefden bij af te likken.

De Muziekproeverij in ZIMIHC theater Zuilen is gratis te bezoeken, maar je moet je wel even aanmelden. Dit kan via dit formulier.

Ook interessant