Van 27 t/m 31 juli staat de stad Utrecht in het teken van Leading Voices. Volg een van de workshops of ateliers speciaal voor zangers.

Nicoline Snaas (dirigente, zangeres en improvisatiecoach) neemt je mee in de wereld van muzikale improvisatie. Daarbij gebruikt ze methodieken die ze leerde van Rhiannon, Bobby McFerrin en Roy Hart. Experiment en onderzoek zijn de rode draad in dit creatieve zanglab. Improviseren is een kunst, maar dat het niet eng hoeft te zijn bewijst Nicoline met het gebruik van onder meer de circle song techniek.

Special guest
De Hongaarse en wereldwijd bekende muziekpedagoog Árpád Toth brengt naar dit atelier zijn kennis en kunde over de methodes van Kodály mee, een beroemde methode die een hele praktische benadering van muziekonderwijs behelst met een nadruk op de eigen taal van zangers.

Algemene informatie
In een atelier ga je drie ochtenden aan de slag met een specifiek genre uit de koormuziek. Je werkt samen met een specialist uit het genre toe naar een presentatie op zondagmiddag, in de centrale hal van Bibliotheek Utrecht. Er worden drie ateliers georganiseerd.

In elk atelier komt ook een gast langs, die je kennis laat maken met een andere muzikale invalshoek op de muziek waar je in het atelier aan werkt. De ateliers vinden plaats in de theaters van ZIMIHC in de wijken Zuilen, Overvecht en Wittevrouwen in Utrecht.

 

Tijden en prijzen
– donderdag 28 juli & vrijdag 29 juli & zaterdag 30 juli altijd 9.30 – 12.00 uur
– zondag 31 juli presentatie 14.00 – 15.30 uur
– toegang € 40,- voorverkoop / € 45,- vanaf 1 juli 2022 (3 ochtenden + presentatie)

Ook interessant