Wie kent het computerspelletje Tetris?

Blokjes in verschillende maten en vormen klikken perfect in elkaar. Wat als die blokjes worden vervangen door mensen, en de hele wereld één groot Tetris spel wordt?

In de voorstelling Tetris klikken vier dansers als bouwstenen in en uit elkaar. Met acrobatische moves zetten ze de ruimte naar hun eigen hand. Maar het theater is te klein en de buitenwereld roept hun naam. De dansers vouwen zich om palen en springen op alles wat maar voor hun voeten komt. Ze vragen zich niet af of ze ergens in passen, maar laten de omgeving zich aanpassen aan hen. Vol energie brengen zij, samen met ons, leven in de buurt. Tetris laat zien dat er veel manieren zijn om je wereld mee te bewonen.

Aan het einde van de voorstelling kan de hele zaal meedoen aan Tetris. Het publiek volgt de dansers tijdens de voorstelling geleidelijk in allerlei Tetris-vormen, het podium op en uiteindelijk de zaal uit, de wereld in.

Zij maken Tetris

In 2011 maakte choreograaf Erik Kaiel met Tetris zijn eerste voorstelling voor kinderen, als gastchoreograaf bij De Dansers. Dat werd gelijk een grote internationale hit. Sindsdien speelt Tetris over de hele wereld, van Japan tot Brazilië.

Praktisch

De deuren gaan open om 14:30. Om 15:00 starten we met de voorstelling!

Vrijkaart ontvangen?

Heeft je kind een vrijkaart ontvangen? Daarmee kan het kind plus 1 ouder/verzorger/iemand anders gratis naar binnen! Vul dit formulier (of klik op de knop hieronder) in, dan kun je gratis naar binnen met z’n tweëen. Wil je met meer mensen komen? Natuurlijk kun je dan kaartjes bij kopen via de Bestel tickets-knop.

Ik heb een vrijkaart!

MoveZ Overvecht

Tetris is onderdeel van MoveZ Overvecht, het nieuwe dansplatform waar jongeren samen komen om elkaar te ontmoeten, naar een dansvoorstelling te kijken en als je wil: een workshop te volgen. De Utrechtse organisaties ZIMIHC, Theater Kikker en De Dansers vinden het belangrijk het aanbod van beweging, street culture en dans toegankelijk aan te bieden in Overvecht zodat iedereen gezien en gehoord wordt. MoveZ Overvecht is voor iedereen tussen de 8 en 12 jaar die niet zonder beweging en dans kan, of gewoon nieuwsgierig is naar dans. Dus ben jij 8 jaar of ouder? Kom kijken en meedoen! Elk niveau is welkom.

MoveZ Overvecht is een samenwerking tussen ZIMIHC, Theater Kikker en De Dansers. MoveZ is een onderdeel van Utrecht Danst.

Ook interessant