Ga mee op reis langs de muzikale rijkdom van Portugese, Spaanse, Franse, Italiaanse, Noord-Afrikaanse en Midden Oosterse stijlen en genres.

Mare Nostrum Inclusive heeft een missie: mensen samenbrengen via het kleurrijke, muzikale spectrum van de Middellandse Zee. Die is onder andere het nostalgisch timbre van de gitaar, de Oosterse klanken van de ‘ud’ en de swingende geluiden van de piano of een jazzy klarinet rijk.

De gelegenheidsformatie komt tot dit initiatief doordat ze een tijd meent te signaleren waar het gaat om “de onzichtbare muur die Europa heeft gebouwd om de ‘ander’ buiten te sluiten”. Mare Nostrum Inclusive toont naar eigen zeggen op muzikale, visuele en literaire wijze hoe poreus deze muur is.

De Middellandse Zee is het gebied waar de Arabische en de Westerse cultuur samenkomen, een grote zee waaraan veel verschillende volkeren grenzen, die elkaar eeuwenlang beïnvloed hebben. De zee brengt hen bij elkaar, een mediterrane cultuur die drie continenten verenigt:  Zuid-Europa, Noord-Afrika en de Levant.

Na de succesvolle uitvoering van het project ‘Mare Nostrum Inclusive’ in het voorjaar van 2019 brengt Marmoucha opnieuw oud en nieuw talent bij elkaar met verrassende originele arrangementen en speciale nieuwe moderne composities. Met dit project reageert Marmoucha op recente maatschappelijke ontwikkelingen. De vluchtelingencrisis, groeiend nationalisme, klimaatverandering en migratie vormen uitdagingen voor onze maatschappij, in Amsterdam, in de MENA-regio en in het Middellandse Zeegebied.

Ook interessant