lunchconcert

Binnen het programma Utrecht Blaast presenteert ZIMIHC op woensdag 11 juli om 12.30 uur een gratis openlucht lunchconcert van het Douane Harmonie Nederland op het Domplein.

De Douane Harmonie Nederland heeft zijn vaste repetitie locatie in Kamerik, vlak bij Utrecht. Jaarlijks geven ze daar een concert aan de inwoners van Kamerik. Dit jaar presenteert het orkest zich ook aan bewoners en bezoekers van Utrecht op woensdag 11 juli om 12.30 uur op het Domplein. Het orkest staat onder leiding van chef-dirigent Björn Bus.

Over de Douane Harmonie Nederland
De Het orkest treedt regelmatig op in binnen- en buitenland zoals bijvoorbeeld Parijs, Zürich, Sankt Gallen en Brussel. Tijdens concerten wordt regelmatig met bekende artiesten samengewerkt waaronder Ernst Daniël Smid, Joke de Kruijf, Jan Vayne, Edsilia Rombley en Do. Het orkest heeft daarom een heel breed en afwisselend repertoire.

De Douane Harmonie Nederland werd in 1955 opgericht en repeteerde aanvankelijk in Rotterdam. Omdat in de loop van de jaren de leden van het orkest steeds meer uit heel Nederland kwamen, is het orkest in 1990 verhuisd naar de Schulenburch in Kamerik, even ten noorden van Woerden.
Met steun van beroepsmusici, meestal als leider van een orkestsectie, professionele begeleiding bij ontwerp en uitvoering taptoeshow door Machiel van der Stelt, muzikale- en artistieke adviseurs en een professioneel management, is de Douane Harmonie Nederland uitgegroeid tot een semi-professioneel orkest dat van vele markten thuis is.

Utrecht Blaast
Het programma Utrecht Blaast is een programma van ZIMIHC om de blaasmuziek in Utrecht te ondersteunen en te promoten. Eerder dit jaar organiseerde ZIMIHC het Europees Brassband Kampioenschap en Utrecht Blaast Buiten. Meer weten? Kijk op www.utrechtblaast.nl.

Ook interessant