In 2014 exposeerden de drie kunstenaressen Leny, Vera, en Sjouktje samen in de foyer van ZIMIHC theater Zuilen.

Groepsexpositie bij ZIMIHC
In 2014 exposeerden de drie kunstenaars Leny Middendorp, Vera Holt en Sjouktje Hoeksema gezamenlijk bij ZIMIHC. Ze hebben alle drie schilderles gehad bij de Utrechtse beeldend kunstenaar Karen Ebert. De expositie liet niet alleen het werk zien dat in de schilderlessen is gemaakt, maar ook daarbuiten.

Leny Middendorp
Leny Middendorp is al lange tijd met veel plezier creatief bezig. Aquarelleren en schilderen met acrylverf is haar passie, maar ze heeft een liefde voor diverse materialen. Leny is ooit begonnen met het maken van wandkleden, waarop ze ook metaal verwerkte. Ze is veelzijdig: zebeeldhouwt in steen, boetseert, maakte grote poppen van klei, maar ook popjes van jute, vilt, brooddeeg en fimoklei.

Vera Holt
Vera Holt laat zich momenteel inspireren door haar schilderende voorouders en haar moeder (die eerder bij ZIMIHC theater Zuilen exposeerde). Het is niet Vera’s doel om het perfecte schilderij te maken, zij schildert vooral met heel veel plezier, en dat is aan haar werk te zien! Vera houdt van vrolijke kleuren en schildert het liefst mensen en dieren.

Sjouktje Hoeksema
Voor Sjouktje Hoeksema is schilderen een soort meditatie. Tijdens het schilderen vergeet ze de tijd en kan ze zich helemaal verliezen in vorm en kleur. De verstilling in een schilderij spreekt haar in het bijzonder aan, maar ook de kleurencompositie heeft haar aandacht. Sjouktje probeert door het spel van licht en schaduw meer diepgang in haar schilderijen te brengen. Ze werkt het liefst met acryl. Aanvankelijk schilderde ze klein en gedetailleerd, maar de laatste jaren durft ze de vorm steeds meer los te laten.

Ook interessant