ZIMIHC organiseert samen met de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC) het Utrecht Zingt festival Leading Voices van 27 – 31 juli 2022. Zet de datum alvast in je agenda!

Een heel nieuw evenement voor iedereen die van zingen houdt. Het evenement vindt plaats in het kader van de viering van 900 jaar stadsrechten in Utrecht en vindt op allerlei plekken in de stad plaats. Met workshops, concerten, lezingen en nog veel meer.

Hoofdprogramma voor koorprofessionals: Leading Voices
Het hoofdprogramma is gericht op professionals in de koormuziek zoals dirigenten, vocal leaders, componisten, muziekdocenten en managers. Voor hen is er een internationaal, Engelstalig programma met sprekers vanuit de hele wereld. Thema is de toekomst van de koormuziek: hoe zorgen we dat samen zingen in de toekomst maatschappelijk en artistiek relevant blijft?
In het programma is veel aandacht voor het leren door te doen en om zelf nieuwe dingen te ervaren of uit te proberen. Er is een inspirerend aanbod van concerten, masterclasses, workshops, lezingen, rondetafelgesprekken en andere activiteiten. Het programma vind je op www.leadingvoicec.nl.

Nevenprogramma voor zangers: Utrecht Zingt festival
Voor koren en individuele zangers zijn er workshops (ochtend en middag) en zijn er mogelijkheden voor optredens tijdens ‘choir-to-choir’ concerten (tijdens lunch en thee pauzes). In de avonden zijn er optredens van gerenommeerde koren en ensembles uit binnen- en buitenland. Op de laatste dag (zondag) is er een groot afsluitend evenement.

Samenstelling programma
Het programma van het evenement wordt samengesteld door twee muziekcommissies.
Het hoofdprogramma Leading Voices krijgt vorm door een acht koppige internationale muziekcommissie, benoemd door de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC) en is gericht op de toekomst van samen zingen.
Het nevenprogramma Utrecht Zingt festival wordt samengesteld door een viertallige muziekcommissie, aangesteld door ZIMIHC.

Tijdpad
Momenteel wordt gewerkt aan de samenstelling van het programma. Half juli 2021 wordt een eerste deel van het programma gepresenteerd. De kaartverkoop van het evenement start in december 2021. In april 2022 wordt het programma definitief.
Het evenement vindt plaats van 27-31 juli 2022 en speelt zich af in Utrecht op diverse locaties.

Leading Voices 2022 is onderdeel van Utrecht Zingt, een programma van ZIMIHC om de koormuziek in de stad Utrecht te promoten en ondersteunen.

Koornetwerk Nederland is partner is voor het evenement Leading Voices en zet zich als Legacy Officer in voor een blijvende impact voor koordirigenten en koren in Nederland.

Leading Voices is onderdeel van Training Leading Voices, een project in samenwerking met de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC), A Coeur Joie, Feniarco en JSKD. Training Leading Voices wordt mede mogelijk gemaakt door Creative Europe.

foto header: Shanice D Redan (Verkijk fotografie)

Ook interessant