ZIMIHC organiseert samen met de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC) het Utrecht Zingt festival Leading Voices van 24 – 31 juli 2022. Zet de datum alvast in je agenda!

ENGLISH press release

Een heel nieuw festival voor heel Utrecht met workshops, concerten en masterclasses voor iedereen die van zingen houdt. Het festival vindt plaats in het kader van de viering van 900 jaar stadsrechten in Utrecht en zal op allerlei plekken in de stad plaatsvinden.

Binnen het festival is er een internationaal programma met de titel Leading Voices. Dit richt zich in het bijzonder op dirigenten, vocal leaders, koren, managers, artistieke leiders en componisten vanuit heel Europa. Het programma hiervoor wordt samengesteld door een internationale muziekcommissie, benoemd door de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC) en is gericht op de toekomst van samen zingen.
Labs, lezingen, lessen en live concerten met inspirerende koren uit de hele wereld vormen de basis van het programma. Meer weten: Persbericht Utrecht Zingt festival Leading Voices 2022_18 dec 2019

Leading Voices 2022 is onderdeel van Utrecht Zingt, een programma van ZIMIHC om de koormuziek in de stad Utrecht te promoten en ondersteunen.

Leading Voices is onderdeel van Training Leading Voices, een project in samenwerking met de European Choral Assocation – Europa Cantat (ECA-EC), A Coeur Joie, Feniarco en JSKD. Training Leading Voices wordt mede mogelijk gemaakt door Creative Europe.

Ook interessant