ZIMIHC organiseert samen met de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC) het Utrecht Zingt festival Leading Voices van 27 – 31 juli 2022. Zet de datum alvast in je agenda!

ENGLISH press release

Meedenken?
Ben jij een dirigent, vocal leader, muziekdocent, componist, arrangeur, maker, koormanager of coach? Geef dan uiterlijk 15 januari 2021 in deze enquête aan wat jij op dit festival wilt leren en welke onderwerpen je interesseren. Welke vragen wil je beantwoord zien? Hoe wil jij jezelf verbeteren of je netwerk uitbreiden? Je antwoorden leggen we voor aan de internationale Muziek Commissie van het festival.

Over het festival
Een heel nieuw festival voor heel Utrecht met workshops, concerten en masterclasses voor iedereen die van zingen houdt. Het festival vindt plaats in het kader van de viering van 900 jaar stadsrechten in Utrecht en zal op allerlei plekken in de stad plaatsvinden.

Binnen het festival is er een internationaal programma met de titel Leading Voices. Dit richt zich in het bijzonder op dirigenten, vocal leaders, koren, managers, artistieke leiders en componisten vanuit heel Europa. Het programma hiervoor wordt samengesteld door een internationale muziekcommissie, benoemd door de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC) en is gericht op de toekomst van samen zingen.
Labs, lezingen, lessen en live concerten met inspirerende koren uit de hele wereld vormen de basis van het programma. Meer weten: Persbericht Utrecht Zingt festival Leading Voices 2022_18 dec 2019

Leading Voices 2022 is onderdeel van Utrecht Zingt, een programma van ZIMIHC om de koormuziek in de stad Utrecht te promoten en ondersteunen.

Koornetwerk Nederland is partner is voor het evenement Leading Voices en zet zich als Legacy Officer in voor een blijvende impact voor koordirigenten en koren in Nederland.

Leading Voices is onderdeel van Training Leading Voices, een project in samenwerking met de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC), A Coeur Joie, Feniarco en JSKD. Training Leading Voices wordt mede mogelijk gemaakt door Creative Europe.

foto header: Shanice D Redan (Verkijk fotografie)

Ook interessant