19 t/m 21 augustus 2022 is het eindelijk zo ver: de Vuelta start in Utrecht! Ter ere van de start van de Spaanse wielerwedstrijd vinden er door heel Utrecht mooie activiteiten plaats. Uiteraard is ZIMIHC ook van de partij, niet alleen tijdens, maar ook in aanloop naar de start van de Vuelta!

ZIMIHC heeft in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor een Utrechts Vuelta-lied laten schrijven. ‘La Vuelta Vertrekt’, geschreven door de Utrechtse band de verborgenBende, is een catchy nummer dat in aanloop naar de start van de Vuelta door heel Utrecht zal klinken. Ben je lid van een koor of blaasorkest? Dan kan je nu al aan de slag met het nummer!

Arrangement voor koor en voor blaasmuziekorkesten

‘La Vuelta Vertrek’ is door Tijs Krammer gearrangeerd voor koor (SATB) en voor blaasorkest (vier partijen). Deze arrangementen zijn voor alle Utrechtse koren en blaasorkesten gratis te downloaden en spelen of zingen. Koren en blaasorkesten kunnen het komende jaar aan de slag met het nummer, om al goed in sfeer van de Vuelta te komen. In aanloop naar de Vuelta zijn er verschillende momenten waarop Utrechtse koren en blaasorkesten de kans krijgen het nummer uit te voeren. Ook tijdens eigen projecten en concerten kan het nummer uitgevoerd worden.

Enthousiast geworden? Download dan hieronder het arrangement. Voor koren is er een versie voor SATB, en een opname van alleen de vocale partijen, gezongen door zangers van het Nederlands Kamerkoor. Voor blaasorkesten zijn de verschillende partijen in meerdere transcripties te downloaden, zodat elk orkest er mee aan de slag kan.

ZIMIHC en het Nederlands Kamerkoor horen het heel graag als je aan de slag gaat met het nummer! Hou je ons op de hoogte? Hiervoor, en voor verdere vragen of opmerkingen, kan je contact opnemen met Alba Roorda Martinez.

Downloads

La Vuelta vertrekt – koorarrangement
La Vuelta vertrekt – blaasorkest tutti
La Vuelta vertrekt – partij 1 in Bes
La Vuelta Vertrekt – partij 1 in C
La Vuelta vertrekt – partij 1 in Es
La Vuelta vertrekt – partij 2 in Bes
La Vuelta vertrekt – partij 2 in C
La Vuelta vertrekt – partij 2 in Es
La Vuelta vertrekt – partij 2 in F
La Vuelta vertrekt – partij 3 in Bes
La Vuelta vertrekt – partij 3 in C
La Vuelta vertrekt – partij 3 in F
La Vuelta vertrekt – partij 4 in Bes F-sleutel
La Vuelta vertrekt – partij 4 in Bes G-sleutel
La Vuelta vertrekt – partij 4 in C F-sleutel hoog
La Vuelta vertrekt – partij 4 in C F-sleutel laag
La Vuelta vertrekt – partij 4 in Es F-sleutel
La Vuelta vertrekt – partij 4 in Es G-sleutel

Dit project is een samenwerking van ZIMIHC vanuit de programma’s Utrecht Zingt en Utrecht Blaast met het Nederlands Kamerkoor, gerealiseerd met steun van het Elise Mathilde Fonds in het kader van  La Vuelta Holanda.

Ook interessant