Met Tamara van der Loo, Yara van Engelen en Brian Cox.

Tamara van der Loo – Met een kern van waarheid
Waarheden, ze zijn er in vele soorten en maten. Welke waarheid reik je een kind aan? En wat is van die waarheid dan de kern? Is er wel een kern? En zo niet, is die waarheid dan niet ook slechts een inwisselbaar waandenk-beeld? Enfin, onzekerheid troef, maar… er valt een hoop te lachen bij dit licht fi losofi sche programma, dat doorstrooid is met prachtige liedjes die wat tekstniveau betreft ver boven de middelmaat uitstijgen.

Rapport examencommissie: “wat een geweldige teksten, en ze wist wat ze zong. Theater moet een noodzaak hebben, en dat heeft dit. Confronteert je soms keihard. Het is gewoon een heel goede voorstelling.”

Yara van Engelen – Fluiten mag
“Ik maak zoveel domme dingen mee, dat ik wel cabaret moet maken. En dat met een vleugje feminisme, of toch niet?”

Rapport examencommissie: “Cadeautje, wat een talent! Ze heeft lak aan alles, is zo zichzelf. Het beste wat ik ooit gezien heb op de Paul van Vliet Academie.Hier word je heel gelukkig van. Die drie kwartier vlogen voorbij.”

Brian Cox – Er is er een jarig
Je verjaardag is een dag die je niet vergeten mag, ook voor Brian. Hij woont sinds een jaar op zichzelf en merkt dat het voor- en nadelen heeft. Hij heeft eindelijk zijn eigen plek, het nadeel, er is niemand zodat hij zich dan erg eenzaam voelt, maar vanavond is dat niet het geval! Hij viert z’n 25ste verjaardag samen met zijn beste vrienden…Een humoristische, tevens ontroerende voorstelling over vreugde, vriendschap, hoop én de schijnbare eenzaamheid in het leven.

Rapport examencommissie: “mime beheerst hij uitstekend, die koffer-act en ook die fles laten dat zien. Het publiek reageerde heel erg op hem, ging heel vaak helemaal met hem mee. Hij is aan het einde zelfs poëtisch. Echt Wauw.”

Ook interessant