Oene van Geel met Oleg Fateev en stomme film.

Een concert van Oene van Geel en Oleg Fateev gaat over verhalen vertellen met muziek. Er zijn energieke levenslustige uitbarstingen die swingen en je uit je stoel willen doen springen maar evengoed is er ruimte voor vergezichten met een melancholisch verstilde ondertoon. Maar eigenlijk zijn genres en sferen bijzaak. Het zijn vooral Oene en Oleg die met elkaar in gesprek zijn. Soms elkaar uitdagen en ophitsen maar ook goed naar elkaar luisteren, elkaar de ruimte geven en elkaar vinden in het samenspel.
De basis zijn de altviool en de bayan (knoppen-accordeon) maar evengoed pakt Oene de cajon (percussie) en barst Oleg in zingen uit.

Zwijgende film
Naast dit fantastische duo wordt er live muziek gepeeld bij zwijgende films(= oude zwart wit films zonder geluid). Saxofonist Frido ter Beek en pianiste Maud Nelissen nemen jullie mee In de betoverende wereld van de zwijgende films met live muziek. Naast 2 hilarische korte flms van  Charlie Chaplin, ‘The Immigrant’ en ‘One AM ‘  uit 1916, worden er ook korte films van Georges Méliès, de pioneer en duivelskunstenaar van de vroege film vertoond. Deze films zijn meer dan 100 jaar oud maar zijn nog steeds geweldig om te zien!
De muziek is gedeeltelijk gecomponeerd maar ook zal er ter plekke (net zoals vroeger) bij de films worden geimproviseerd

Dit bijzondere programma is wederom samengestel door  Yamila Bavio en Esther Damsma in ’t Groen.

 

Ook interessant