Deze zomer kun je weer genieten van de reeks Kerken Luisteren. Elke week in de maanden juli, augustus en september kun je in een van de prachtige kerken in Utrecht genieten van een gratis concert.

Sherpa Steps
Sherpa Steps is ontstaan nadat Jan Cremers de muziek had geschreven voor de documentaire Nima Temba Sherpa. De samenwerking beviel zo goed dat de muzikanten na de opnames van de soundtrack voor de film besloten voortaan samen te gaan optreden. De band is opgericht in 2004 en de naamgeving komt van een muziekstuk uit de soundtrack voor de film, Sherpa Steps geheten, een stuk in zes achtste met een melodie in vier kwart er overheen. De naam is een woordspeling op diverse jazzstukken; het tweede deel van de naam is veel gebruikt (Giant Steps, Steps Ahead, Jazz Steps). De leden van het kwintet houden van de prachtige stukken en arrangementen van Duke Ellington en Charles Mingus, maar ook van solisten als Eric Dolphy. Tegelijkertijd worden we geboeid door Europese improvisatie, de volksmuziek uit de mediterrane en Arabische wereld en door melodieën uit de klassieke muziek.

Sherpa Steps in 2020
Het 5-tet Sherpa Steps bestaat inmiddels 15 jaar en voegde in het jubileumjaar 2019 een nieuwe suite aan het repertoire toe, met kerkmuziek uit de Franse renaissance (van onder meer Couperin en Marais), speciaal bewerkt voor dit jazzy ensemble. Tegenwoordig speelt de groep stukken uit deze suite, naast repertoire uit de beginperiode, bestaande uit weemoedige ballades, jazz en filmmuziek vermengd met Oosterse ritmes.

Reserveren: om dit concert bij te wonen verzoeken we je om van tevoren te reserveren. Vrije inloop is mogelijk, houd wel rekening met een maximum aantal bezoekers dat in de kerk is toegestaan.

Ook interessant