Drie studenten bigbands komen 5 mei samen in ZIMIHC theater Stefanus voor een avond met drie optredens! Het wordt een internationale avond met een studentenbigband uit Utah (VS), Stuttgart (Duitsland) en Utrecht!

Allmand Chaoten Orchester

Het Allmand Chaoten Orkest is de ‘showbigband’ van de Universiteit van Stuttgart. Gehuld in rode overalls, met de Pink Panther als hun mascotte, spelen ze graag muziek en vermaken ze het publiek met feestelijke shows. De naam is gebaseerd op het studentencomplex “Allmandring”, waar hun wortels meer dan 45 jaar geleden werden geplant.

Het repertoire van het orkest omvat een breed scala aan muziekgenres, variërend van klassieke bigbandmuziek, latin, jazz- en swingmuziek, evenals funk- en rocknummers. Veel van deze stukken worden begeleid door gechoreografeerde shows, wat elk concert tot een unieke ervaring maakt. De combinatie van hoogwaardige muziek en vermakelijke shows betovert het publiek van alle leeftijden. ACO treedt op bij studentenfeesten, stadsfestivals, biergartens en concertzalen. Elk jaar verlaten ze Stuttgart voor een tiendaagse tour door Duitsland, Zweden en nu dus ook Nederland!

Utrechtse Studenten Bigband

Dampende beats, moddervette solo’s en opzwepende ritmes: dat is waar de Utrechtse Studenten Bigband voor staat. Deze swingende studenten maken van iedere gelegenheid een feestje. De band is een graag geziene gast op festivals, feesten en gala’s, maar organiseert ook grote project concerten die gekenmerkt worden door vernieuwing en samenwerkingen.

BYU Jazz Band (Birmingham Young University)

Synthesis, het ensemble van BYU, combineert swing, blues, jazz, latin en fusionstijlen tot een feest van jazzentertainment. Enkele van de beste en meest veelzijdige musici van Brigham Young University spelen, arrangeren en componeren voor dit bekroonde ensemble. Synthesis heeft enthousiaste reacties ontvangen op festivals en bijeenkomsten over de hele wereld.

In 2022 werd Synthesis persoonlijk uitgenodigd door Wynton Marsalis om op te treden als een van de tien bands op het Jack Rudin Jazz Championship. Ze werden bekroond met de beste trombonesectie en trompetsectie en ontvingen uitstekende solistenprijzen in elke sectie van het ensemble op deze prestigieuze competitie.

Ook interessant