In 2015 organiseerde ZIMIHC samen met andere partners voor het eerst een Holland House tijdens het Europa Cantat Festival, destijds in Pècs (Hongarije). Hier kon je ontdekken wat de Nederlandse en in het bijzonder de Utrechtse koorwereld te bieden heeft.

ZIMIHC op het Europa Cantat Festival

In de zomer van 2015 vond het Europa Cantat Festival XIX plaats in Pécs (Hongarije). ZIMIHC organiseerde hier samen met diverse Nederlandse koormuziekorganisaties een Holland House. Het was dè plek op het festival om kennis te maken met alles wat Nederland en in het bijzonder Utrecht op het gebied van koren en koormuziek te bieden heeft.

Het Europa Cantat Festival is het grootste internationale zangersfestival van Europa. Het vindt elke drie jaar plaats op een andere plek in Europa. In 2009 was dit festival voor het eerst en met groot succes in Nederland. ZIMIHC was toen initiatiefnemer en organisator van dit festival in Utrecht.

Programma Holland House 2015

Het Holland House was een ontmoetingsplek voor festivaldeelnemers. Ook fungeerde het als een informatiepunt waar Nederlandse koororganisaties  zich presenteerden. Daarnaast bood het Holland House een programma van workshops, concerten en presentaties aan de hand van een dagelijks thema als “Beautiful Men” en “All about Bach”.

Het Holland House was tijdens het Europa Cantat Festival dagelijks tussen 12-21 uur geopend. Het werd gehuisvest in The Civil House, in het hart van historisch Pécs en nabij het centrale festivalplein. Weten hoe het was in 2015? Kijk dan hier.

In 2018 vond het Holland House voor de tweede keer plaats, nu tijdens het Europa Cantat Festival in Tallin (Estland).

Partners

Het Holland House werd mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht en de Nederlandse Ambassade in Hongarije. ZIMIHC gaf het Holland House vorm met onder meer het Nederlands Kamerkoor, het Nederlands Studenten Kamerkoor, festival Cantarode, de Vereniging Nederlandse Korenorganisaties en nog veel meer.

fotografie: Rico van Houten

Ook interessant