Met ‘Het Kleurfeest’ hebben tekenaars José Vingerling en Gerard de Bruyne een interactief teken- en kleurevenement voor kinderen ontwikkeld, live muzikaal omlijst door Maarten Teekens.

Op een groot vel papier op de grond onstaan op de klanken van de muziek een tekening.

Door in het begin de muziek en het tekenen samen te laten gaan onstaat er bij het kind een concentratie waardoor het de tekening wordt ingezogen.

José en Gerard werken veel samen met Frank Groothof (van o.a. Sesamstraat) en hebben hierdoor in de afgelopen jaren veel expertise kunnen verwerven in het muzisch werken met kinderen.

Wanneer het grote tekenavontuur begint, zit Maarten met gitaar op de grond en zingt, fluit of neuriet hij mooie liedjes uit de geschiedenis van de popmuziek (Sam Cooke, The Beatles, Elvis) terwijl de kinderen met krijtjes aan de slag gaan. Ze beginnen aan de rand van het tekenvlak, vergeten alles om zich heen en stappen “in” de tekening.

Peuters blijven met gemak een uurtje geboeid. Het Kleurfeest verbindt de kinderen met hun ouders maar ook met hun opa’s en oma’s, broertjes en zusjes. Samen wordt gewerkt aan de tot standkomen van een groot kleurrijk tekentapijt. ‘Het Kleurfeest’ doet dingen onstaan die kinderen (en hun ouders) anders niet ervaren. Er ontstaat als het ware in stilte een moment van verwonderen.

Je moet het ervaren om te geloven.

Officele website

Facebook evenement

Deze voorstelling is onderdeel van de serie ZIMIHC op ZONDAG

Ook interessant