Op dinsdag 17 oktober (Wereldarmoededag) zitten duizenden Utrechters voor het vierde jaar als één grote familie met elkaar aan tafel.

We delen een maaltijd en verhalen met elkaar, verspreid over tientallen plekken in de stad. Motor voor de gesprekken aan tafel is de vraag: Hoe kunnen we gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen realiseren terwijl de kloof tussen arm en rijk dagelijks groeit? Aansluitend op het Grote Utrecht Stadsdiner praten we over dit onderwerp met de hele stad verder tijdens het allereerste Grote Utrecht Stadsgesprek.

Je kunt op verschillende manieren meedoen aan het Stadsdiner. Door een dinerpakket met ingrediënten te bestellen kun je thuis koken voor familie of vrienden. Wie niet zelf wil koken kan aansluiten bij een van de eetlocaties. In het pakket (5 euro voor 4 personen) zitten alle ingrediënten die je nodig hebt, zoals knolselderij, prei, knoflook, aardappels, wortels en kruiden.

Het recept voor het diner is afkomstig van Cybille Latour. Zij is de initiatiefneemster van Blik en Pot in de wijk Overvecht, waar ze buurtbewoners leert hoe zij gezond, duurzaam én low budget kunnen koken. De verse ingrediënten voor haar stoofpot zijn waar mogelijk geteeld en geoogst bij diverse Steedes en de Moestuin Maarschalkerweerd. De gehele opbrengst van de dinerpakketten en de donaties gaat naar de actie Geef om je Stad. Met deze bijdragen kunnen wij de ruim 900 deelnemers van de voedselbanken in Utrecht voorzien van een gratis dinerpakket! Kijk voor bestellen en andere info op StadsdinerUtrecht.nl.

Direct aansluitend op het Diner staat vanaf 19.45 uur de relatie tussen Voedsel, Gezondheid en Bestaans(on)zekerheid centraal in het Grote Utrecht Stadsgesprek, live vanuit de Theaterzaal van de Bibliotheek aan de Neude. Presentatoren Emina Zorlak en Jordi de Jong spreken in drie gespreksrondes met boeiende ervaringsdeskundigen. Er is muziek en de hele stad kan meepraten: live vanuit de zaal in de Bibliotheek (toegang gratis!). Of via de livestream en chat vanuit andere locaties.

Dit evenement is gratis, maar aanmelden is vereist en kan via  dit formulier.

Ook interessant