Delen zit in het DNA van Utrecht.

Bij het Grote Utrecht Stadsdiner op zondag 17 oktober 2021, Wereldarmoededag, zitten Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel. We delen een maaltijd en verhalen met elkaar, verspreid over verschillende plekken in de stad.

Het thema dit jaar is: ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’. Eén kind, één leraar, één boek, één pen kan de wereld veranderen. Dit is het motto van de Pakistaanse Malala Yousafzai, winnares Nobelprijs voor de Vrede 2014, die bekend werd door haar strijd voor toegankelijk onderwijs voor meisjes. Kansenongelijkheid is momenteel zeer actueel en heeft een directe relatie met armoede. Samen met de Armoedecoalitie, de bibliotheek, de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht schijnen we hierover ons licht tijdens dit Grote Utrecht Stadsdiner.

Dit jaar maken de koks van The Colour Kitchen het recept: Yasmine Munnik, Mohamed Guelai en Rick Morre. Eet je mee? Het diner vind je in de foyer van ZIMIHC theater Zuilen en Buurthuis de Beatrix, beide in het Vorstelijk Complex.

Aanmelden voor dit diner? Stuur een mailtje en vermeld daarin ook met hoeveel personen je komt. Als je het leuk vindt om mee te helpen met koken, dan kun je je ook aanmelden via dit e-mailadres. Het koken begint om 15.00 uur.

Vanwege de controle van het coronatoegangsbewijs vragen we je om 15 – 30 minuten eerder te komen.

Ook interessant