In deze vierdaagse training krijg je direct toepasbare tools om je eigen (amateurkunst)vereniging te analyseren en om samen met je leden een toekomstplan te maken.

Herken je de volgende uitdagingen?

  • Te weinig bestuurskracht
  • Te weinig nieuwe leden
  • Steeds dezelfde mensen die de gaten dichtlopen

Dan is deze training voor jou!

Een bloeiende vereniging kijkt actief naar de toekomst, anticipeert, en speelt in op behoeften. Om plannen te maken rond ledenwerving, fondswerving, marketing, enzovoorts, is het belangrijk om te weten wat de identiteit van je vereniging is. In deze training leer je o.a. hoe je je vereniging kunt analyseren en hoe je samen met je leden een toekomstplan maakt. Dit alles met als doel om nieuwe energie in je vereniging te krijgen! Een bloeiende vereniging doet het namelijk samen, niet alleen het bestuur, maar bestuur én leden.

Aanmelden

Data en tijden

  • Za. 16 september 2023, 10:00-15:00, in ZIMIHC theater Stefanus te Utrecht
  • Di. 10 oktober 2023, 19:30-21:45, online bijeenkomst
  • Wo. 1 november 2023, 19:30-21.45, online bijeenkomst
  • Za. 25 november 2023, 10:00-15:00, in ZIMIHC theater Stefanus te Utrecht

Flyer downloaden (PDF)

Voor wie is deze training?

Deze training is voor bestuurders van amateurkunstverenigingen en leiders van informele groepen in de Provincie Utrecht, die willen bloeien! Er is plek voor 20 deelnemers, maximaal 2 personen per vereniging/groep.

Trainer: Rob van Doggenaar

Rob van Doggenaar is procesbegeleider, organisatieadviseur en systemisch coach. Hij heeft jarenlange ervaring met het organiseren van culturele, maatschappelijke en community-arts projecten. Tegenwoordig zet hij die ervaring in om (onder andere) verenigingen te begeleiden bij veranderingsprocessen. Dan gaat het om thema’s als ledenbinding en -betrokkenheid, je verhouden tot de veranderende samenleving, positionering en identiteit van je organisatie. Rob woont in Utrecht, in zijn vrije tijd is hij lid van een wielerclub en een beeldhouwcollectief.

Belangrijke tip!

Kom samen met iemand anders van je vereniging of groep. Bespreek met je leden dat je deze training gaat volgen en betrek ze bij het proces. Daarmee zorg je voor draagvlak voor wat je uit de training mee terugneemt.

Gratis, maar niet vrijblijvend

De training is kosteloos, maar na aanmelden niet vrijblijvend. Dus als je je aanmeldt, gaan wij ervan uit dat je op alle vier trainingsdagen aanwezig bent.

Aanmelden

Meld je via dit formulier aan voor de training ‘Een Bloeiende Vereniging in 10 jaar’.

Met dank aan

Deze training is ontwikkeld door de KNMO. KNMO biedt deze training in de Provincie Utrecht aan i.s.m. ZIMIHC, als onderdeel van het Herstelprogramma Amateurkunst Utrecht.

Mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Ook interessant