Het Herstelprogramma Amateurkunst is afgelopen. Lees de uitkomsten van deze workshopreeks.

Sommige problemen en uitdagingen kun je als individuele club niet in je eentje oplossen, omdat ze buiten je invloedssfeer liggen of te groot lijken. Neem bijvoorbeeld het gebrek aan goede locaties voor repetities, workshops, lessen, optredens en/of exposities. Een groot probleem voor veel amateurkunstgroepen.

Rond dit soort thema’s is samenwerken essentieel. Door de krachten te bundelen en zichtbaar te maken wat het belang is van goede locaties, kun je veranderingen teweeg brengen. We kunnen elkaars bondgenoten zijn en onze stem laten horen richting partijen die de sleutel tot een oplossing in handen hebben. Wat is bijvoorbeeld de rol van een cultuurcoach of -makelaar? En hoe zorg je dat een wethouder Cultuur iets voor je kan betekenen?

Aan de hand van het onderwerp ‘geschikte locaties’ – en eventuele andere thema’s – ontdekken we wat we aan elkaar kunnen hebben als we een sterk netwerk vormen in de eigen gemeente, regio en/of provincie en hoe we dat netwerk kunnen inzetten om de belangen van culturele initiatieven in de regio te behartigen.

In de workshops verzamelen we de verhalen en de aandachtspunten die we gezamenlijk naar voren willen brengen. Bij voldoende belangstelling maken we er een heuse lobby van in de provincie!

Workshopleider: Froukelien IJntema
Deskundig inspirators: Mara van Waveren & Job van den Assem

Mara van Waveren

Mara is al bijna 10 jaar actief op het gebied van lokale belangenbehartiging en burgerlobby. Als directeur van Stichting Lobby Lokaal ondersteunt ze kleine maatschappelijke initiatieven op allerlei thema’s, waaronder cultuur. Maatschappelijke initiatieven zijn enorm waardevol voor de samenleving. Met haar advies en workshops helpt Mara initiatieven om die waarde zichtbaar te maken voor en in gemeenten.

Job van den Assem

Jobs motto is: Samen kunnen we alles. Hij is een expert in het samen opbouwen van maatschappelijke bewegingen. Dat deed hij jarenlang voor verschillende organisaties, zoals IVN-natuureducatie en Milieudefensie. In 2020 richtte hij het Lowlander Project waarmee hij maatschappelijke initiatieven leert over: People Power. Hoe bouw je slimme netwerkstructuren, waardoor je samen zoveel mogelijk impact hebt.

Mara en Job werken vaak samen, ze hebben voorheen workshops georganiseerd voor culturele initiatieven.

Data & locaties
Per thema zijn organiseren we 5 regiobijeenkomsten. Meld je bij voorkeur aan in je eigen regio.

Donderdag 30-3-2023, 19:30 – 21:30, Bibliotheek Soest, Willaertstraat 49, Soest
Regio 1. Amersfoort, Zeist, Leusden, Soest, Baarn, Bunschoten, Eemnes, De Bilt.

Maandag 3-4-2023, 19:30 – 21:30, Dorpshuis De Twee Marken, Maarn
Regio 2. Wijk bij Duurstede, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Renswoude, Veenendaal, Woudenberg, Bunnik.

Vrijdag 7-4-2023, 15:00 – 17:00, Fulco Theater, IJsselstein
Regio 3. Vijfheerenlanden, IJsselstein, Nieuwegein, Lopik, Oudewater, Montfoort, Houten.

GEANNULEERD: Zaterdag 15-4-2023, 10:00 – 12:00, Van der Valk Hotel, Breukelen
Regio 4. Woerden, Stichtse Vecht, Ronde Venen.

Maandag 27-3-2023, 19:30 – 21:30, ZIMIHC theater Stefanus, Utrecht
Regio 5. Gemeente Utrecht.

Meld je aan

Kijk voor meer informatie en alle 5 thema’s op deze pagina.

Ook interessant