Het Herstelprogramma Amateurkunst is afgelopen. Lees de uitkomsten van de workshopreeks.

Veel verenigingen hebben te maken met afnemende betrokkenheid van leden. Leden doen minder voor de club dan vroeger, en het lijkt wel alsof ze minder bij de vereniging ‘horen’. Soms stellen ze zich zelfs op als consumenten: ‘ik betaal contributie en daar wil ik iets voor terug’. De taken binnen de vereniging komen dan bij een steeds kleinere groep te liggen, en dat is niet per se leuk voor die groep (vaak de bestuurders en actieve commissieleden).

Hoe ga je als bestuurder of actief lid hiermee om? Hoe zorg je dat leden meer betrokken raken bij de club en dat de vereniging breder gedragen wordt door de leden? Wat betekent dat voor jouw rol? Welke dingen kun je (en moet je misschien) anders doen?  Deze inspiratieworkshop gaat over de kunst van het verenigen. Je krijgt inzichten en handvatten voor het vergroten van de betrokkenheid van je leden of deelnemers. Verwacht niet dat daarmee in één avond alle problemen opgelost zijn, maar na de workshop kun je de eerste stappen gaan zetten naar steeds meer leden die actief worden voor de vereniging.

Workshopleider Froukelien IJntema
Deskundig inspirator Rob van Doggenaar

Rob van Doggenaar

Procesbegeleider, organisatieadviseur en systemisch coach: Rob heeft jarenlange ervaring met het organiseren van culturele, maatschappelijke en community-arts projecten. Tegenwoordig zet hij die ervaring in om (onder andere) verenigingen te begeleiden bij veranderingsprocessen. Dan gaat het om thema’s als ledenbinding en -betrokkenheid, je verhouden tot de veranderende samenleving, positionering en identiteit van je organisatie. Rob woont in Utrecht, in zijn vrije tijd is hij voorzitter van een wielerclub en lid van een beeldhouwcollectief.

Data & locaties
Per thema zijn organiseren we 5 regiobijeenkomsten. Meld je bij voorkeur aan in je eigen regio.

Maandag 6-3-2023, 19:30 – 21:30, Theater de Speeldoos, Baarn
Regio 1. Amersfoort, Zeist, Leusden, Soest, Baarn, Bunschoten, Eemnes, De Bilt.

Vrijdag 10-3-2023, 15:00 – 17:00, Dorpshuis De Twee Marken, Maarn
Regio 2. Wijk bij Duurstede, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Renswoude, Veenendaal, Woudenberg, Bunnik.

Dinsdag 14-3-2023, 19:30 – 21:30, Fulco Theater, IJsselstein
Regio 3. Vijfheerenlanden, IJsselstein, Nieuwegein, Lopik, Oudewater, Montfoort, Houten.

Maandag 20-2-2023, 19:30 – 21:30, Van der Valk Hotel, Breukelen
Regio 4. Woerden, Stichtse Vecht, Ronde Venen.

Donderdag 23-2-2023, 19:30 – 21:30, ZIMIHC theater Stefanus, Utrecht
Regio 5. Gemeente Utrecht.

Meld je aan

Kijk voor meer informatie en alle 5 thema’s op deze pagina.

Ook interessant