In het kader van 30 jaar ZIMIHC is in de foyer van 27 mei tot en met 22 juli de expositie te zien met het werk van Herre Methorst.

In de jaren ’80 begon Herre zijn carrière als kunstenaar met een expositie bij ZIMIHC in Wittevrouwen. Na dertig jaar keert zijn werk weer terug bij ZIMIHC. In de tussentijd jaar heeft ZIMIHC er twee locaties bij gekregen, onder andere ZIMIHC theater Zuilen, waar Herre zijn werk nu exposeert.

Ook Herre heeft niet stilgezeten. Hij heeft lange tijd in het buitenland gewerkt en gewoond, onder meer in Afrika, het Midden Oosten en nu dan in de Balkan. Sinds 2009 heeft Herre zich toegelegd op de digitale kunst. Met zijn project “StreetViewArt”, waarin hij beelden van Google Streetview omzet in kunstwerken, kreeg hij veel bekendheid en exposeerde hij in 2013 tijdens de Biennale van Venetië.

In 2017 ontving Herre de talent AXA Award tijdens de Annual Dutch Artfair in Amsterdam.

Herre exposeert digitaal werk van zijn Identity project en Black Skin project, geinspireerd op traditioneel Servische klederdracht en de zwartepieten discussie.

ZIMIHC is jarig
Deze expositie onderdeel van ZIMIHC’s jubileum: ZIMIHC is dit jaar 30 jaar oud! En dat vieren we graag met jou. De hele maand juni staat in het teken van ons jubileum. Elk weekend in juni organiseren we feestelijke evenementen verspreid over de stad Utrecht. We trakteren op optredens, blaasmuziek, een streetfood- en kunstfestival, workshops, theater en nog veel meer.

Ook interessant