Deze herfstvakantie organiseren ZIMIHC en SportUtrecht samen met De Vrijstaat de Herfst Express.

 

Op dinsdag 19 en woensdag 20 oktober kun je meedoen met de Herfst Express op De Vrijstaat. Hier bieden we een tof programma waarbij sport en cultuur op een bijzondere manier worden gecombineerd. Op deze twee dagen staan paarden centraal!

Sint Maarten
Voor De Ronde van Sint Maarten, een feestelijke parade door Leidsche Rijn, bouwen we in één dag een lampion in de vorm van een stokpaardje. Want Sint Maarten wordt altijd afgebeeld op zijn paard. Wist je trouwens dat stokpaard rijden een echte sport is? We gaan deze sport beoefenen en verschillende parcours uitzetten voor een echte wedstrijd.

Echte paarden en knutselen
Natuurlijke kunnen de echte pony’s niet achterblijven! We bezoeken de ponyclub Stal Thamen in Leidsche Rijn. De paardenstal ligt op 5 minuten afstand van de Vrijstaat. Hier gaat Alexandra ons alles vertellen over deze geweldige sport. Het rijden en borstelen van de pony’s horen daar natuurlijk bij. Wil jij graag aan de slag met een lampion en bezig zijn met verschillende paardensporten? Meld je dan aan!

Praktisch
De Herfst Express is voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Je gaat lekker aan de lampion knutselen bij de Vrijstaat in Leidsche Rijn én we bezoeken de ponyclub in de buurt. Beide dagen zijn van 10:00 – 15:00 uur en inclusief lunch

Tickets
Op vertoon van U-Pas is deelname aan de Herfst Express gratis, anders kost een ticket €25,-. Heb je geen U-pas en ook geen €25,-? Neem dan contact op met Anne & Kathelyn.

Ook interessant