Zes deelnemers zonder enige dirigeer-ervaring strijden op 28 oktober om de titel: Wie mag zich de Maestro van Harmonieorkest de Bazuin noemen?

Het Harmonieorkest van De Bazuin uit de Meern bestaat uit ongeveer 45 enthousiaste muzikanten van alle leeftijden, die met plezier samen leuke muziek maken. Het orkest bestaat uit diverse hout- en koperblaasinstrumenten en percussie/slagwerk en staat onder leiding van dirigent Frank Bollebakker. Maar op 28 oktober is alles anders en draagt Frank zijn baton over aan 6 enthousiaste ‘bekende gezichten’ uit de regio waar de meeste van onze muzikanten vandaan komen: De Meern, Harmelen, Vleuten, Leidsche Rijn, Utrecht.

Het format lijkt, zoals de naam doet denken, op dat van het tv-programma. Zes kandidaten gaan hun uiterste best doen om het orkest te begeleiden. Het wordt een muzikale avond, met gevarieerde muziek, van pop, tot film- en musical muziek, van moderne bewerkingen van klassieke muziek tot tango. Een drie koppen tellende professionele jury zal ze beoordelen, tips en tops geven, en aan het eind van de avond de winnaar bekend maken. Tussen de stukken van de kandidaten door, worden er een aantal andere mooie, gevarieerde stukken gespeeld.

Ook interessant