Twee rasmusici met identieke roots: genetisch én muzikaal (Utrechts Conservatorium). De broers maken je deelgenoot van hun inspiratiebronnen en improvisatie-avonturen.

Hans vult solo het programma vóór de pauze. Hij neemt je mee in speelse improvisaties. Een reis met onbekende bestemming: niets wat hij speelt staat op papier, hij volgt wat hem wordt ingegeven, of ingefluisterd…

Als opmaat naar het 2e deel sluit hij af met ‘Round Midnight’ van jazzgigant Thelonious Monk.

Na de pauze vertolken Hans en Kees thema’s uit de jazz en Nederlandse film- en kleinkunst. Inclusief hun persoonlijke verhalen: wanneer zij de muziek voor het eerst hoorden, en vooral waarom die hen sindsdien nooit meer heeft losgelaten.

Een greep uit het programma:

  • Dat mistige rooie beest (Turks Fruit)
  • Het is stil in Amsterdam (Ramses Shaffy)
  • Wave (Antonio Carlos Jobim)
  • Hans-Andrée en Adelbrecht (Annie M.G. Schmidt/Harrie Bannink)
  • All the things you are (Jerome Kern)

Als eeneiige tweeling delen Hans en Kees niet alleen een rijk verleden. Ook een bijzondere intuïtie voor elkaars muzikale impulsen. En een stem als uit één mond. Met deze ‘twin tools’ nemen zij je mee in een rijk gevarieerd luisteravontuur.

Over de musici

Hans studeerde klassiek piano en specialiseerde zich in zangbegeleiding. Hij is docent op het conservatorium in Zürich (CH). Hans was onder meer begeleider op meerdere edities van het Internationaal Vocalistenconcours Den Bosch.

Kees studeerde klassiek trombone en werd daarna vooral actief in de jazz en wereldmuziek. Hij speelt onder mee bij New Cool Collective en in de blazerssectie van Danny Vera.

Ook interessant