Het Fulco’s Vocaal Festival is een initiatief van het Fulco’s Regionaal Mannenkoor. Dit jaarlijks terugkerende festival in IJsselstein biedt dit jaar een podium aan 66 koren uit de regio Utrecht.

Het Fulco’s Vocaal Festival wordt al sinds 2011 georganiseerd en wordt elk jaar groter. Koren treden op op verschillende plekken in IJsselstein. Aanvankelijk vooral mannenkoren, maar inmiddels zijn er heel veel verschillende genres uit heel Nederland vertegenwoordigd.  In totaal gaat het om  11 locaties, waaronder de 2 monumentale kerken, de raadzaal in het oude stadhuis, de bibliotheek, Fulcotheater en diverse horecagelegenheden en drie overdekte buitenpodia.

Het festival wil inwoners van IJsselstein en uit de regio een zeer gevarieerd korenprogramma aanbieden en hen op die manier kennis laten maken en  laten genieten van de vele vormen van koorzang. Mannen- en vrouwenkoren, gemengde koren, popkoren, shanty-koren, jongeren- en soms ook kinderkoren. Alle “smaken” zijn vertegenwoordigd, dus voor ieder wat wils.
Het complete programma is te vinden op de website van het festival.

Slotmanifestatie & open singing
Afsluitend element van het festival is een Slotmanifestatie op het buitenpodium waar samen met alle deelnemers en publiek een medley van verschillende liedjes wordt gezongen: een grote open singing dus!

Leading Voices
De slotmanifestatie wordt mede mogelijk gemaakt door Leading Voices, European Days for Vocal and Choral Leaders. Dit vindt van 27-31 juli plaats in Utrecht. Bekijk hier het nevenprogramma voor zangers tijdens dit evenement.

Ook interessant