Van 1 maart tot en met 30 april is de duoexpositie van Mayke Merkx en Rita Camphuijsen op de begane grond in ons gebouw te bewonderen.

Een duo tentoonstelling van twee kunstenaars uit Ambachtateliers in De Bilt.

Rita heeft als thema water gekozen en laat haar grote indrukwekkende schilderijen rond dit thema zien. Mayke heeft als thema gekozen: “een experiment met materie”.

Een overzicht van verschillende kunstvormen; van schilderijen, lino’s, fototransfers en werken met hout. Het is een bijzondere gelegenheid om deze diverse kunstenaars naast, maar ook zeker met elkaar te zien.

Mayke Merkx:
Als fotograaf en in mijn beeldend werk ben ik steeds opzoek naar vaste patronen oftewel motieven. Ik probeer om degene die kijkt naar mijn werk te stimuleren om stil te staan bij wat hij ziet. Beelden komen in mijn hoofd heel indringend binnen, hierdoor kost het me enige tijd om te begrijpen wat ik zie.
In mijn werk experimenteer ik op diverse manieren met beelden, lijnen en motieven. Fotografie, Mixed Media, linografie, etsen en patronen met hout. Altijd weer een lijn als motivatie.
Website
Instagram

Rita Camphuijsen:
Een zelfstandig werkend kunstenaar in de Bilt. Voornamelijk olieverf schilderijen met een realistische uitstraling. Een zoektocht om de beleving van de geportretteerde of de elementen in de natuur of levensloop te communiceren. Gemotiveerd om de wereld op een positieve manier in beeld te brengen.
Website
Instagram

De expositie is tijdens openingstijden toegankelijk.

 

 

Ook interessant