Van 1 november tot en met 31 december is de expositie van De Wijde Doelen in ons gebouw te bewonderen.

Reinaerde Ateliers De Wijde Doelen is een kunstatelier waar ongeveer 40 getalenteerde kunstenaars met een verstandelijke beperking werken. Vanaf 1 november in ons gebouw kun je het werk van Bob van Buuren bewonderen.

Bob werkt sinds 2000 op Ateliers De Wijde Doelen dagelijks gedreven aan tekeningen en grafiek. Het werk van Bob springt onmiddellijk in het oog vanwege zijn bijzondere weergave van perspectief en zijn verbluffende kleurgebruik. Hij heeft een voorkeur voor dieren, mensen, maar ook andere onderwerpen tekent hij graag. Buiten op een andere locatie tekenen werkt voor Bob ook erg inspirerend. De ter plekke gemaakte schetsen werkt hij op het atelier uit tot rake tekeningen.

De tekeningen van Bob zien er vaak uit alsof het geschilderd is. Wie echter van dichtbij zijn werk bekijkt merkt dat Bob met kleurpotlood grote massieve kleurvlakken neerzet en zo prachtige composities maakt. De werkplek van Bob ligt vol met kleine stompjes potlood die hij gebruikt tot het echt niet meer kan, gumresten liggen bezaaid over de tafel. Een puntenslijper, een foto of een boek en soms een stift. In het midden van de tafel ligt een tekening in wording. Voor fantasie moet je niet bij Bob zijn, maar wel voor waarneming en detail. En hoe! Als Bob een oude barokke stijlkamer natekent ziet hij ergens een 21e-eeuwse brandblusser of een bordje nooduitgang en neemt dit in zijn tekening zodanig op dat je het pas in tweede of derde instantie ziet.

Bob neemt de werkelijkheid in zich op en geeft deze weer op het papier. Maar, zoals hij zelf zegt: “die werkelijkheid maakt ik alleen maar nog mooier”.

Meer info: www.wijdedoelen.nl

De expositie is tijdens openingstijden van ZIMIHC te bekijken.

Ook interessant