Van 8 mei tot en met 31 augustus is de expositie Getikt en Wazig van CamilleM in onze foyer te bewonderen.

Als je aan een depressie lijdt, zullen mensen je vaker dingen vertellen als “kijk naar de zonnige kant”, “concentreer je op de toekomst”, “laat het los”. Uit ervaring weet CamilleM dat, hoe goed bedoeld ook, die adviezen veel kwaad kunnen doen. Sommige denkwijzen zijn gewoon buiten bereik wanneer men in de greep is van deze psychische ziekte.

Met haar serie Getikt en Wazig creëert ze een visueel landschap van een gekwelde geest. Foto’s van panorama’s uitdrukken de gevoelens en donkere gedachten welk door dergelijke opmerkingen opgeroepen worden. En zo hoopt ze mensen te helpen begrijpen hoe depressie het denken van patiënten beperkt.

CamilleM is geboren in het alpine Grenoble en getogen in het mediterrane Marseille. Ze groeide op in een warm en comfortabel huis, maar een koud en hard huishouden. Deze ambivalentie is goed terug te zien in haar werk. Ze observeert de wereld, op zoek naar contrasterende details. Haar oog voor detail spot een verworpen treurig vod in een verder opgewekte omgeving. Dingen, die aan de meesten ontgaan, geeft zij een centrale plaats in haar werk. Autodidact, behalve het eerste jaar van de Fotoschool Amsterdam studie (tegenwoordig Fotoacademie), maakt dat ze niet vast zit in esthetische conventies.

Meer info:
Website
Instagram

De expositie is tijdens openingstijden toegankelijk.

Ook interessant