Van 7 juni tot 7 juli hangt het werk van Olivier Schimmel in ZIMIHC theater Wittevrouwen. Dit is de vijfde expositie vanuit het nieuwe programma ZIMIHC Kunstgras.

Over Olivier Schimmel

De ‘abstracte’ tekeningen van Olivier Schimmel (1981) verplaatsten zich al op jonge leeftijd van kleurboek naar muren op straat gevolgd door werk op doek. Deze verscheidenheid aan canvas biedt ruimte en beïnvloed elkaar. Waarbij het een, letterlijk en figuurlijk, meer naar binnen is gericht, het ander meer naar buiten.

Het werk is intuïtief en concessieloos en ontstaat zonder vooropgezet plan in het moment. Het werk op doek laat zich leiden door gevoel en herinneringen maar ook de materialen op zich zijn hierin leidend.

Bij het werk in de openbare ruimte zijn de omgevingfactoren zoals natuur, architectuur en mens van invloed en een wezenlijk onderdeel van het uiteindelijke resultaat.

Opening expositie

Op vrijdag 7 juni is de feestelijke opening van deze expositie. Zorg dat je erbij bent om als eerste deze expositie in je op te nemen.

Daarna ben je ook tot 7 juli tijdens openingstijden van ZIMIHC theater Wittevrouwen welkom om het werk te bekijken.

Meer over Olivier Schimmel

Instagram: @olivierschimmel
Website: https://www.olivierschimmel.com

Over Kunstgras

Kunstgras (Instagram) is een nieuw initiatief van ZIMIHC theater Wittevrouwen. Elke maand kun je in onze foyer een expositie van een fonkelnieuwe (street) artist bekijken. Daarnaast zal onze muur van 12m2 op de binnenplaats iedere nieuwe maand beschilderd worden door de exposerende artist.

Ook interessant