Van 1 februari t/m 5 april 2014 exposeerde Willemien Witte in de foyer van ZIMIHC theater Wittevrouwen met beeldende kunst.

Willemien Witte
Willemien Witte maakt graag ruimtelijk werk. Het hakken van een hard gesteente spreekt haar het meest aan. Ook geeft het haar voldoening om met zachter materiaal (zoals boetseerwas) te werken. De ontstane vormen laat ze in brons gieten. Daarnaast houdt ze van tekenen en schilderen. Tekenen met houtskool was voor Willemien een mogelijkheid om de geestelijke gang van menselijke ervaringen uit te drukken in beeld.

Expositie bij ZIMIHC
Naast haar eigen werk, bestond de expositie ook uit enkele aan haar geschonken werken van studenten aan kunstopleidingen voor wie ze model mocht staan. Haar lichaam stelt ze zo in dienst van de kunstwereld en dat is een uitdaging die ze graag aangaat. Met huid en haar betrokken zijn bij de kunst ervaart ze als een mooi cadeau van haar, haar lijf aan de wereld. Volgens Willlemien zou je kunnen zeggen dat ze daarmee verantwoordelijkheid neemt voor de opbouw en samenhang van de maatschappij met juist háár mogelijkheden op dit vlak.

Ook interessant