De beeldend kunstenaar Trudie Noordermeer (1961) maakt schilderijen die zowel abstract als figuratief-abstract zijn.

In haar werk zijn sterke emoties en een visuele zoektocht aanwezig. Haar inspiratiebronnen zijn natuur en architectuur. De manier waarop zij elkaar kunnen versterken en kunnen botsen, zijn onderwerpen die zij onderzoekt.

Aan de abstracte werken begint Trudie vaak zonder schets vooraf. Wel is ze altijd vol inspiratie door de beelden die haar de afgelopen tijd hebben getroffen. Ook maakt ze van tevoren een keuze welke kleuren ze gaat gebruiken. Zo weet ze of het een koel of een warm palet wordt en hoe de kleuren op elkaar kunnen gaan reageren. Op een gegeven moment ontwikkelt het werk zich in een bepaalde richting.

Haar werk werd als volgt getypeerd: “In haar indringende composities en een gepassioneerd kleurengebruik is een autonome zeggingskracht aanwezig waarin telkens opnieuw de grenzen van natuur en architectuur verkend worden. In het schilderij ‘Dwalend abstract’ lijken vorm en kleur nieuwe wegen te vinden.”

Trudie Noordermeer volgde een schilder- en tekenopleiding en studeerde onder meer aan de nieuwe Akademie in Utrecht en bij het MK24xtra in Amsterdam. Het overige werk van Trudie Noordermeer is te vinden op haar website.

Tijdens de sluiting van onze theaters is deze expositie ingericht als raamexpositie. Je vindt deze aan de schoolpleinzijde van het Vorstelijk Complex.

Ook interessant