Van 11 januari 2019 t/m 15 februari 2019 was de expositie Overvecht op de Hoogte te zien in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus.

Binnen bij de buren
Flats. Achter elk raam, achter elke deur speelt een mensenleven zich af. In de lift zeg je elkaar gedag en als de bovenbuur de muziek hard aanzet, kun je meegenieten. Maar wat weet je nou echt van je buren? Kun je je ten volste realiseren wat er achter alle voordeuren gebeurt?

Fotograaf Carilijne Pieters en journalist Sterre ten Houte de Lange deden een poging om deze vragen te beantwoorden. In de flat waar Carilijne woont, belden ze bij alle huizen aan en vroegen ze of ze even binnen mochten komen. Uit deze intieme ontmoetingen zijn verhalen in beeld, tekst en geluid ontstaan over de verschillende levens in één portiek.

Sterre: ‘De buren lieten ons niet alleen in hun huis kijken, maar ook in hun hart. We spraken over toekomstdromen, verdriet uit het verleden of momenten van vreugde in het heden. Na elke afspraak kwamen wij ontroerd thuis én dankbaar dat we zo dicht bij mochten komen’.

Overvecht op de Hoogte
De foto’s van de mensen die Sterre en Carilijne bezochten, vormen samen met een podcast, die de verhalen vertelt, de expositie Overvecht op de Hoogte. Neem een kijkje op de website en leer de buurt, de buren en elkaar kennen! Het

De expositie in ZIMIHC werd geopend op 11 januari 2019 van 16:00 tot 19:00.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door woningcorporatie Mitros en de Gemeente Utrecht.

Ook interessant