Eind oktober 2015 hing de tentoonstelling  Onbetaalbaar voor Elkaar bij ZIMIHC. Prachtige foto’s van vrijwilligers die zich inzetten in Utrecht.

Expositie “Onbetaalbaar voor Elkaar”
Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Ze zetten zich met hart en ziel in voor kwetsbare groepen. Toch staan ze niet vaak in de schijnwerpers.

Met dit project kwam daar verandering in. Elf fotografen bezochten organisaties die zonder vrijwilligers niet zouden kunnen bestaan. Ze gingen bijvoorbeeld naar de opvang voor dak- en thuislozen, de Voedselbank, de vrouwenopvang en het project SchuldHulpMaatje. Daar maakten ze kenmerkende foto’s van de organisaties, waarbij de vrijwilligers eens centraal stonden!

Over het project
Het Citypastoraat van de Domkerk gaf de opdracht voor dit project. De foto’s zijn in 2014 gemaakt, onder begeleiding van Johanne Boot. De volgende elf fotografen deden mee: Aad van der Tas, Anneke de Waal, Hans Boerkamp, Hester Blok, Jacqueline Stark, Jan Willem Verwaayen, Lotte van Dijk, Maarten Janmaat, Maria Sujecka, Marijke van Overbeek en  Stef Demeester.

Ook interessant