Het urban art collectief Mouse&House is begonnen vanuit de behoefte om de straat weer terug te claimen.

Mouse&House vindt dat de straat niet een puur functionele ruimte is om snel van A naar B te gaan, of een commerciële ruimte die tegen betaling opgedeeld en geëxploiteerd mag worden. De straat is openbaar, een canvas en toneel, waarbij de voorbijganger publiek, kunstenaar en speler is. Dit is voor hen nog steeds een belangrijke motivatie, maar zoals dat gaat in het leven, zijn in de loop der tijd de onderwerpen, stijlen en technieken zijn steeds breder geworden. De werken in deze expositie zijn geen street art – ze hangen als expositie binnen – maar ze zien de werken als urban art: ze zijn geïnspireerd door de straat, de stad en de mensen. Op deze expositie hangt een keuze uit wat ze tot nu toe gemaakt hebben.

Over Mouse&House

De naam verwijst naar de allereerste werken die Mouse&House maakte. Of deze werken nog bestaan, daar kunnen ze zich niet over uit laten…

Tiddo Evenhuis
Tiddo is geboeid door de interactie tussen kunst, het dagelijks leven en de vraag waar de grenzen liggen tussen pop culture, kunst en kitsch, als die grenzen überhaupt al bestaan. Daarom houdt hij van street art en urban art.

Sara Montero
Door haar studie Linguïstiek is Sara van visuele poëzie gaan houden. Zij kiest voor street art omdat het zijn publiek niet voorselecteert. Het is op straat voor iedereen te zien. Het beslist niet vooraf wie het mag zien en wie het niet mag zien.

Leer hier en hier meer over Mouse&House. Of stuur ze een e-mail als je geïnteresseerd bent in hun werk.

Ook interessant