Van 11 maart november 2015 t/m 16 maar 2016 waren foto’s uit de expositie In Transition van Michel Schmitt te zien In de foyer van ZIMIHC theater Zuilen.

Expositie bij ZIMIHC
In de foyer waren een paar foto’s uit de expositie In Transition van Michel Schmitt te zien. Michel Schmitt exposeerde vanaf november al met deze expositie, maar heeft op ons verzoek een aantal van zijn foto’s laten hangen.

In Transition
De expositie toont verandering door vast te leggen wat was. De kijker bepaalt of er sprake is van vooruitgang. Niets is zwart-wit. Bouwstijlen van oude industriële gebouwen gaan samen met weinig oog voor arbeidsomstandigheden en met vervuiling van de omgeving. Kleine bedrijven gaan ten onder vanwege goedkopere productiemethodes elders. De beelden lieten zien hoe ideeën en de resultaten daarvan evolueren. Hoe alles voortdurend in beweging is.

Michel Schmitt
In 2007 ontwaakte de liefde voor fotografie door een vakantieportret van zijn oudste zoon. Beelden van industrie in Charleroi en een autokerkhof deden de rest. Sindsdien reist Michel Schmitt (Mornix) over de wereld om vast te leggen wat mensen ooit inspireerde. Hij fotografeert niet uit nostalgie, maar uit interesse in wat mensen inspireert.

Ook interessant