Van harte nodigt de Landelijke groep Smartphone iedereen uit om hun, alweer tweede, expo te bezoeken in ZIMIHC theater Zuilen.

De feestelijke opening hiervan zal op zaterdag 25 november plaatsvinden door de bekende smartphone fotograaf Nico Brons. De Landelijke groep Smartphone is een actieve groep mensen die met zo’n ‘plat ding’ rondlopen: hun smartphone. Die mobiel als wonder van vernuft, die fotobeelden vastlegt en die fotografie nieuwe impulsen geeft. “De beste camera is de camera die je bij je hebt”, zeggen ze bij de groep. Voor veel mensen is dat de smartphone. Bijzonder is dat je altijd direct je smartphone kan pakken om jouw intensieve betrokkenheid met het moment vast te leggen.

Kerstvakantie

In de kerstvakantie zijn ZIMIHC theater Zuilen en The Colour Kitchen gesloten van 22 december t/m 7 januari. In deze periode is het alleen mogelijk om de expositie te bezoeken tijdens de volgende voorstellingen:

The Greatest Christmas Songs Show
Zaterdag 23 december, 18:30 – 23:00

Podium Sprits kindertheatervoorstelling
Woensdag 27 december, 9:30 – 13:00

Podium Sprits kindertheatervoorstelling
Vrijdag 29 december, 8:30 – 13:00

Podium Sprits kindertheatervoorstelling
Vrijdag 5 januari, 8:30 – 12:30

Als je alleen de expositie komt bekijken, hoef je uiteraard geen ticket te kopen voor de voorstelling op die dag.

Over Landelijke groep Smartphone

De groep is opgericht op 23 maart 2021 en onderdeel van de Koninklijke Fotobond. Die eerste, enthousiaste leden kwamen via Zoom avonden bij elkaar. Boeiende resultaten en achterliggende technieken stimuleerden en de groep “kreeg body”. Binnen een jaar al exposeerde de LG Smartphone in de ‘Grand Salon de la Photo’ van Fotoclub AFV Epe. Cora Sens, voorzitter van de Koninklijke Fotobond, verrichtte de officiële opening. Een geweldige start, met de mooiste foto’s aan de muur!

Ongeveer eens in de twee maanden hebben de leden een Zoom avond. Het fotobeeld staat centraal. Ook komen de mogelijkheden die de smartphone biedt aan bod. Echt ‘speciaal’ is dat zij direct op de smartphone hun fotobeelden kunnen bewerken. Van simpel tot bijzonder. Smartphone fotografie is inmiddels het ‘nieuwe fotograferen’. Van ‘Analoog tot Smart-o-loog’, fotografie is en blijft dynamisch.

De Landelijke groep Smartphone zoekt vernieuwing, naar die andere fotografie uitdagingen! De Zoom avonden kennen een wisselende voorzitter en notulist met wisselende creatieve opdrachten. Ze tonen en bespreken de resultaten van wat ze ‘op en met’ de smartphone hebben gedaan. Dat ‘platte ding’ biedt zoveel meer en geweldige mogelijkheden om vele foto-ideeën vorm en inhoud te geven!

Fotocredits

Foto’s in de carrousel hierboven zijn gemaakt door Laila Bakker: ‘Fall outfit’, Marloes van Slobbe: ‘Fly on the wall’ en Bram van den Berge: ‘Voetstuk’.

Ook bij de Landelijke groep Smartphone?

De Landelijke groep Smartphone: een gedreven, eigenzinnige en creatieve groep. Misschien zeg je: bij die groep wil ik mij wel als smartphone fotograaf aansluiten. Je bent van harte welkom! Scan de QR-code, bezoek de website, of laat het weten tijdens de expositie, dan neemt de groep contact met je op. Een waarschuwing: verslaafd raken aan je smartphone behoort tot de mogelijkheden…

Ook interessant