Van 5 september is de expositie van Katja Ambalova te bewonderen in ZIMIHC theater Stefanus.

Ambalova is een autodidactische kunstenaar die zich verdiept in de wereld van de natuur en de kosmos. Haar artistieke palet omvat elementen uit de natuur, zoals bloemen en dieren, geometrische vormen, evenals mystieke tekens en symbolen die haar werken een gevoel van mysterie en diepgang geven.

Wat het werk uniek maakt is de samensmelting van deze elementen met kosmische thema’s. Sterren, sterrenbeelden, planeten, de zon en de maan worden een integraal onderdeel van de kunst en creëren een verbazingwekkend gevoel van harmonie tussen de natuur en het universum.

Haar werken nodigen toeschouwers uit voor een boeiende reis door de eindeloze ruimten van de kosmos en de mysterieuze hoeken van de natuur.

“Mijn artistieke reis begon al in mijn kindertijd, toen ik mezelf leerde tekenen. Het was mijn manier om mijn liefde voor de natuur en mijn verwondering over de grootsheid van het heelal uit te drukken. In de loop der jaren heb ik mijn kennis opgebouwd en een dieper begrip ontwikkeld van zowel onze innerlijke als uiterlijke wereld, wat steeds meer tot uiting komt in mijn artistieke projecten. Ik geniet ervan om de schoonheid van de kleine dingen om ons heen te observeren en deze indrukken vast te leggen op een leeg vel papier.

Naast tekenen creëer ik ook decoratieve elementen van epoxyhars, waarmee ik een extra dimensie toevoeg aan mijn projecten. Deze decoratieve elementen geven mijn werken textuur en diepte. Het is een eer voor mij dat je deel wilt uitmaken van mijn artistieke reis. Ik hoop dat mijn werken je inspireren om de wereld op een nieuwe, magische manier te ervaren.”

De expositie is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van ZIMIHC theater Stefanus.

Ook interessant