Van 15 mei t/m 24 juni 2018 exposeerde 18 cursisten van Karin Groenweg in ZIMIHC theater Wittevrouwen. De expositie bestond uit persoonlijke werken, gemaakt tijdens de cursus intuïtief tekenen en schilderen vanuit beweging.

Over de expositie
In deze expositie toonden cursisten van Karin Groeneweg elk één persoonlijk werk dat gedurende de voorjaarscursus is ontstaan. Werkend met handen, kwast, paletmes, tekenmateriaal, en soms met ogen dicht aan de hand van verschillende opdrachten.

Over de cursus
In ZIMIHC theater Wittevrouwen geeft Karin Groeneweg de cursus intuïtief tekenen en schilderen vanuit beweging. In deze cursus worden geen “mooie” schilderingen gemaakt. Het uitgangspunt is dat je vanuit je gevoel en emoties intuïtief tekent en schildert. Je reageert steeds weer op dat wat er op het papier ontstaat. De kunst is om zolang mogelijk niet te weten wat en hoe het gaat worden. Zo schildert het schilderij zich als het ware zelf en speelt het toeval een grote rol.

Deelnemers aan de expositie
In totaal deden 18 cursisten mee aan deze expositie: Yvonne May; Wilma van der Zeyden; Albert Sesink; Anne Oldenhuis; Els Jongsma; Theo de Bie; Llewellyn Bogaers; Annette Vlasveld; Paul van Overhagen; Crina van Belzen; Cora Doeve; Susan le Clerq; Carlien Kruissink; Meintje Schutter; Marianne van de Berg; Marianne Koene; Lydia van Dijk; en Helga Kok.

Ook interessant