In het kader van 30 jaar ZIMIHC keerde Herre Methorst in 2019 terug naar ZIMIHC! Hij exposeerde digitaal werk uit zijn projecten Black Skin en Identity.

Herre Methorst

De onafhankelijk kunstenaar Herre Methorst (1955) begon zijn carrière als kunstenaar in de jaren ’80 met een expositie bij ZIMIHC. Sindsdien woonde en werkte hij lange tijd in het buitenland, onder meer Afrika en het Midden-Oosten, en nu in de Balkan. Sinds 2009 maakt Herre digitale kunst.

In zijn project StreetViewArt zette hij beelden van Google Streetview om in kunstwerken. Hiermee kreeg hij veel bekendheid. Zo exposeerde hij in 2013 zelfs op de Biënnale van Venetië. In 2017 ontving Herre de talent AXA Award tijdens de Annual Dutch Artfair.

Herre Methorst (terug) bij ZIMIHC

Na dertig jaar keerde zijn werk in 2019 weer terug bij ZIMIHC, dit keer in ZIMIHC theater Zuilen. De expositie was onderdeel van ZIMIHC’s 30-jarig jubileum. In de foyer van het theater hing digitaal werk van twee van zijn projecten, Identity en Black Skin. Die projecten zijn geïnspireerd op traditioneel Servische klederdracht en de discussie rondom zwarte piet.

Ook interessant