Henk Vegt:
Vanaf mijn 17e jaar zwierf ik met een tweedehands Russische Zenit spiegelreflex camera door mijn geboortestad Breda.
Sloophuizen met hun ontbrekende voorgevel en de inkijk in halve woonkamers met repen gescheurd behang waar mensen sporen van hun leven achterlieten.
Of ik zocht hallen en fabrieken op die plaats moesten maken voor woonwijken. Gebouwen ruilde ik op latere leeftijd in voor de ogen van de mens. Wat zeggen die ogen, wie is dit? Wat schuilt er in de ziel, welk beeld hoort er bij dit karakter?
Ik luister naar ze en leg vast wie ik denk te horen of te zien.

Deze expositie bevat een serie jonge mensen die naar Nederland zijn gekomen omdat ze in eigen land geen toekomst meer hadden. Gelukkig zag ik hun droom, hun trots of hoop.

Emad El Faltly ontmoette ik twee jaar geleden bij Ikea, waar hij schetsen maakte in de koffie corner. Nu exposeren we samen onze passie.

Website: www.henkvegt.nl
Mailadres: henkvegt@gmail.com

Emad Al Fatly:
Sinds zijn jeugd houdt Emad Al fatly heel erg van schilderen, en het verbeelden van ware beelden op een blaadje met zijn eigen pen en potlood. Hij deed mee aan veel verschillende kunstprojecten, en tekende altijd overal op. In zijn leven, en door zijn werk en studiekeuze heeft hij zich steeds meer ontwikkeld in zijn hobby en liet hij zijn talent groeien. Nu heeft Al fatly besloten om zijn kunst te laten zien en zijn gedachten en filosofieën te uiten met zijn hand, inkt en potloden. De schilder Emad Al fatly, was geboren in Bagdad, Irak in 1963. Hij studeerde Architectuur en haalde zijn Master daarin, in 1990. Hij werkte als architect en ontwierp en begeleidde veel verschillende projecten voor ongeveer 20 jaar, zoals bijvoorbeeld woongebouwen, ziekenhuizen, sportverenigingen en nog veel meer. Emad was ook hoogleraar in de Technologische universiteit in Bagdad, faculteit archiectuur, voor 7 jaar, bij de vakken ontwerpen en grafische kunst in de architectuur. Na de laatste oorlog in Irak in 2003, werkte hij aan veel belangrijke projecten, met grote bedrijven. Ook al was hij succesvol in zijn werk, vond hij schilderen een opluchting en een ontsnapping van alle problemen en moeilijkheden in zijn wereld en in de wereld in het algemeen.
Omdat ik architect ben heb ik altijd interesse gehad in gebouwen tekenen, maar niet op een normale manier. Ik vind het juist belangrijk om ze anders te tekenen, bijvoorbeeld kubistisch en de uitgewisselde effecten tussen licht en schaduw laten zien. Ik houd heel erg van het verbeelden van ware beelden op een blaadje met mijn eigen pen en potlood en heb meegedaan met verschillende kunstprojecten. Door mijn studiekeuze heb ik mijn hobby kunnen ontwikkelen. Ook heb ik altijd geprobeerd over kunst en kunstgeschiedenis te leren en mijn kennis en talent te laten groeien.
Mijn motto is: Kunsten zijn de toegang naar de geest.

Ook interessant