Fotograaf Henk Vegt ontmoette Emad El faltly twee jaar geleden bij IKEA, waar hij schetsen maakte in de koffiecorner. Bij ZIMIHC exposeerden ze samen hun passie.

Henk Vegt

Henk Vegt zwierf vanaf zijn 17e met een tweedehands spiegelreflexcamera door Breda. Hij zocht sloophuizen met ontbrekende voorgevels op, fabrieken die plaats moesten maken voor woonwijken, en halve woonkamers met sporen van een vroeger leven.

Later ruilde hij de gebouwen in voor de ogen van de mens. Wat vertellen ze, wie is dit? Wat schuilt er in de ziel, welk beeld hoort er bij dit karakter? Henk luistert naar ze en legt vast wie hij denkt te horen of te zien. Zijn expositie bij ZIMIHC bevatte een serie jonge mensen die naar Nederland kwamen omdat ze in eigen land geen toekomst meer hadden. Gelukkig zag Henk hun droom, hun trots of hoop. Mailadres: henkvegt@gmail.com

Emad Al fatly

De Irakese schilder Emad Al fatly (1963) werkte jarenlang als architect en hoogleraar aan de Technologische universiteit in Bagdad. Ook begeleidde hij veel grote projecten. Hoewel hij succesvol was in zijn werk, was schilderen voor hem een manier om te aan alle problemen en moeilijkheden in de wereld.

Emad Al fatly tekent en schildert al van jongs af aan. In zijn leven, en door zijn werk en studiekeuze, heeft hij zijn hobby en talent steeds verder ontwikkeld. Als architect tekende hij altijd al graag gebouwen. Bijvoorbeeld kubistisch, waarbij je de uitgewisselde effecten tussen licht en schaduw ziet. Nu heeft hij besloten om zijn kunst te laten zien en zijn gedachten en filosofieën te uiten met zijn hand, inkt en potloden. Zijn motto luidt: kunsten zijn de toegang tot de geest.

Ook interessant