• player laden...

“Omdat het moeilijk is om vanaf de aarde een beeld te vormen van de ruimte, heeft Frippery de sonde “Gallivanter” gelanceerd om verslag te doen van de illustere Planeet 9…”

Het project “Gallivanter – making Space” is zowel een lofzang op de, voor Frippery onvoorstelbare, ruimtevaart, als een vraagstuk over de omringende communicatie. Door een mix van onbereikbare plekken, abstracte begrippen, datavisualisatie en verschillende beeldtalen ontstaat een verhaal met mythische trekjes. Kunnen we hierop ons begrip van de werkelijkheid baseren?

Op de website kom je meer te weten over de Planeet. Bij de expositie In ZIMIHC Zuilen wordt ingezoomd op de oppervlakte. Hier exposeert Frippery landschappen van Planeet 9; soms fotografisch, soms opgebouwd uit verrassend aardse materialen.

Over de kunstenaar

Frippery – artiestennaam van Charlotte de Vries –  probeert als maker de wereld te begrijpen. Hiervoor duik ze in diverse onderzoeksgebieden en kom ze boven met de vreemdste associaties en feitjes. Veranderende, verloren en nog te verkrijgen kennis is voor haar een enorme inspiratiebron; het onbekende lokt.

Met haar onderzoekende werk bevraagt Frippery onze aannames rondom zaken die we zelf niet kunnen verifiëren. Dit doet ze door een eigen wereld samen te stellen, bouwend op wetenschappelijke beeldtaal en interessante feiten.
Frippery’s bewuste niet-weten steekt aan om de wereld met verwondering te bekijken.

www.frippery.nl
@f.r.ippery

Ook interessant