Rogier Janssen is schilder, keramist en fotograaf.

Hij is in 1997 afgestudeerd op de academie St. Joost in Breda en heeft sindsdien zijn werk getoond op verschillende exposities in binnen en buitenland.

Deze expositie is geïnspireerd op de bossen van de Maashorst bij Uden. Het mythisch sprookjesland uit zijn jeugd wat nu door allerlei verwilderings programma’s in natuurbeheer steeds meer lijkt op het woud wat hij vroeger bij elkaar fantaseerde.

Een ander spoor op deze expositie is een serie schilderijen en houtsneden van het meisje met de pauwen. Oorspronkelijk een schilderij uit 1680 van Melchior de Hondecouter waar het meisje, Anne Reijnst, de vrouwe van Drakesteijn en Vuurst op staat afgebeeld. Anne duikt op verschillende momenten op in Rogier’s werk. Het ene moment in een letterlijke kopie van het oorspronkelijke werk, het andere moment met een kip onder haar arm. Als passant en als iemand die de toeschouwer het beeld in lokt.

Rogiers werk is theatraal van opzet. Een toeschouwer laat zijn oog makkelijk dwalen door de getoonde scenes tot dat deze zich realiseert dat het bos wel erg donker wordt.

Op 8 april is er van 17:00 tot 21:00 een feestelijke opening van de expositie.

Ook interessant