Van 1 november tot en met 31 december is de expositie van De Wijde Doelen in ons gebouw te bewonderen.

Reinaerde Ateliers De Wijde Doelen is een kunstatelier waar ongeveer 40 getalenteerde kunstenaars met een verstandelijke beperking werken. Twee van deze kunstenaars exposeren vanaf 1 november in ons gebouw: Kitty van Straaten en Lewis Parrington-Stack.

Kitty van Straaten
(Naarden, 1984)
Tekeningen van Kitty ontspruiten aan haar rijke fantasieleven en belevingswereld. Zij maakt tekeningen met kleurpotlood of oliepastel, gevuld met prachtige kleuren en vormen. Portretten van mooie vrouwen in opvallende jurken en een kindje op de arm. Exotische eilanden waar je graag wilt zijn. Buikdanseressen, mooie kastelen, enzovoort. Maar ook duisterder beelden met draken, schedels en afgronden. Een werk van Kitty blinkt uit in decoratieve effecten. Er is altijd iets nieuws te ontdekken in haar verhalende manier van werken. Soms verwerkt zij zelfs een geldstuk in haar tekening of een blinkend juweel. Al haar tekeningen geeft zij duidelijke titels omdat ze voortkomen uit iets waar zij dan een tijd mee bezig is in haar hoofd. De tekeningen liggen geordend op datum in haar la, een orde die zij voor zichzelf nodig heeft. Werk van Kitty bevindt zich in diverse binnen- en buitenlandse collecties en is genomineerd voor de Special Award 2019, een landelijke prijs voor Outsider Art.

Lewis Parrington-Stack
(Miami, USA, 1999)
Het tekenwerk van Lewis typeert zich door het autobiografische karakter ervan. Een tekening van Lewis bevat elementen uit zijn eigen belevingswereld.
Dat zijn uiteenlopende onderwerpen zoals schedels, snelle bolides, zelfportretten en fragmenten uit games. Lewis is op zijn best wanneer hij de onderwerpen door elkaar heen gebruikt en verwerkt tot autonome composities. Zo kan er een onbestuurbare autobus door de lucht vliegen of een enorme hoeveelheid maskers op het papier verschijnen. Hij bouwt zijn werk zorgvuldig op met veel kleur waardoor zijn werk bont en verhalend is. Lewis praat veel en vertelt graag wat er in hem leeft en deelt zijn associaties met wie het maar horen wil. Naast zijn kunst heeft Lewis een fascinatie voor taal. Nagenoeg ongrijpbaar maakt hij zich meester van bijvoorbeeld Russisch en Chinees en verdiept zich in de uitspraak en betekenis van woorden.

Meer info: www.wijdedoelen.nl

De expositie is tijdens openingstijden van ZIMIHC te bekijken.

Ook interessant