Van 9 februari t/m 25 maart 2016 exposeerde Brechtje Jansen bij ZIMIHC met haar expositie Park Bloeyendael.

Brechtje Jansen
Brechtje Jansen (1993) studeerde Fotografie aan de HKU. In haar werk richt ze zich vooral op het observeren en onderzoeken van gewoontes. Met haar camera vangt ze momenten uit het dagelijks leven die ze als herkenbaar, typerend, grappig of prikkelend ervaart. Zo creëert Brechtje een reflectiemoment op het leven van alledag.

Brechtje gaat te werk in alle lagen van de samenleving en het liefst binnen bepaalde subculturen of maatschappelijke groepen. Zo maakte ze in 2014 ze een reportage over amateurvoetbalclub Zwaluwen Utrecht 1911.

Expositie: Park Bloeyendael
Park Bloeyendael in de morgen, een groene oase verstopt achter de Waterlinieweg in Utrecht. Een paar honden worden uitgelaten en een sportieveling jogt zijn ochtendrondje. Er is niet veel te doen in het park, de vogeltjes nemen het ervan en kwetteren aan één stuk door.

Wanneer de middag aanbreekt, verandert er iets. Langzaam maar zeker stromen de kantoorpanden leeg. Mensen verplaatsen zich vanuit het kantoor in groepjes richting het park. Massaal halen ze een frisse neus tijdens hun lunchpauze. Kortom: het ideale moment voor ons om op safari te gaan in het park, met de camera in de hand!

Ook interessant